Κοινωνία

Συγκοινωνούντα δοχεία η απόπειρα κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου και η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Η απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έγινε τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο δικηγόρος είχε μαζί του μια τσάντα με 30.000 ευρώ την οποία ο ένας από τους δράστες φέρεται να άρπαξε και στη συνέχεια να τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Ο δικηγόρος σώθηκε από τύχη με τους δράστες να φεύγουν πιστεύοντας ότι ο δικηγόρος ήταν νεκρός.

Κατά την προανάκριση οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι είπαν ότι η επίθεση σε βάρος του δικηγόρου έγινε κατ’΄ εντολή του Αριστείδη Φλώρου έναντι αμοιβής υψους 100.000 ευρώ .

Το θύμα ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο πλαίσιο της διένεξης που υπήρξε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με βασικούς κατηγορουμένους τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Φλώρος αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι καταθέσεις των Αλβανών κακοποιών ήταν κατευθυνόμενες.

Η απόπειρα σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου και η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τις αρχές είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Στόχος των Αλβανών φέρεται να ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειροπουλο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Αρης Φλώρος

Την μεταγωγή και εμφάνιση του Άρη Φλώρου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε η πρόεδρος της έδρας, προκειμένου να ανοίξει η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον ίδιο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία Άρη Φλώρου είναι ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας, οι δυο από τους τρεις Αλβανούς κρατούμενους που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί και στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η μη εμφάνιση του Αρη Φλώρου στο δικαστήριο, προκάλεσε την αντίδραση της έδρας ενώ νωρίτερα ο συνήγορος του Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρης Φλώρος έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Energa-Hellas. Power.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές