ΗΠΑ

Στρατός κατασκόπων στο Χόλιγουντ: Ο Γουάινσταϊν είχε προσλάβει πράκτορες της Μοσάντ!

Ένας «στρατός κατασκόπων» προσπάθησε να αναγκάσει ηθοποιούς και δημοσιογράφους που έκαναν ισχυρισμούς εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, να σιωπήσουν, όπως αναφέρει μια έκθεση. Η εταιρεία ασφαλείας Black Cube, που διευθύνεται από πρώην συνεργάτες της Mossad, αναφέρεται ότι εμπλέκεται.

Το περιοδικό New Yorker αποκάλυψε ότι ο πρώην παραγωγός της Miramax προσέλαβε την Black Cube καθώς και την Kroll, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες εταιρικών πληροφοριών. Το σχέδιό τους ήταν να ανακαλύψουν «πικάντικες» λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπική ζωή και τη σεξουαλική ιστορία, δεκάδων γυναικών και δημοσιογράφων, που ήταν σε θέση να τον εκθέσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Black Cube, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «μια επίλεκτη ομάδα βετεράνων από την ισραηλινή ελίτ των πληροφοριών», επανειλημμένα αλίευσε πληροφορίες σχετικά με την ηθοποιό Ρόουζ ΜακΓκόουαν, που δημοσίως κατηγόρησε τον Γουάινσταϊν για βιασμό.

Μια θηλυκή υπάλληλος της Black Cube, που πήγε με το ψευδώνυμο «Νταϊάνα Φίλιπ», παρουσιάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής ιδιωτικών επενδύσεων στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του Λονδίνου, Reuben Capital Partner. Με αυτό το πρόσχημα προσέγγισε την ΜακΓκόουαν αρκετές φορές, προφανώς επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια φιλία. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους, η "Φίλιπ" κατέγραψε συνομιλίες με την ηθοποιό.

Ο Μπεν Γουάλας, δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος κάλυπτε τους ισχυρισμούς της σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του Γουάινσταϊν, δήλωσε ότι η ίδια γυναίκα συναντήθηκε μαζί του δύο φορές το περασμένο φθινόπωρο. Προσδιόρισε τον εαυτό της μόνο ως Άννα και ισχυρίστηκε ότι είχε επίσης μία καταγγελία εναντίον του Γουάινσταϊν. Ο Γουάλας είπε ότι η γυναίκα μίλησε με γερμανική προφορά και είχε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποδείχθηκε ότι η «Νταϊάνα Φίλιπ» και η «Άννα» ήταν δημιουργίες μίας πρώην αξιωματικού του στρατού, του Ισραήλ, που απασχολούσε η Black Cube, σύμφωνα με τρεις πηγές. Όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες του πράκτορα της Black Cube, η ΜακΓκόουαν την αναγνώρισε. «Ω Θεέ μου», απάντησε. «Reuben Capital. Νταϊάνα Φίλιπ. Αδύνατον!».

Οι υπηρεσίες ασφαλείας που προσέλαβε ο Γουάινσταϊν έψαξαν επίσης πληροφορίες για δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών και σεξουαλικών ιστοριών. Συγκεκριμένα, μια έκθεση που καταρτίστηκε για την ΜακΓκόουαν από μια ξεχωριστή ιδιωτική εταιρία ασφάλειας, περιλάμβανε την υποενότητα «Προηγούμενοι εραστές».

Σε άλλες περιπτώσεις, η προσπάθεια συλλογής πληροφοριών ήταν υπό την αιγίδα των δικηγόρων του Γουάινσταϊν. Ένας από αυτούς ήταν ο Ντέιβιντ Μπόις, ένας διάσημος δικηγόρος ο οποίος εκπροσώπησε τον Αλ Γκορ κατά τη διάρκεια της διαμάχης των προεδρικών εκλογών το 2000. Υποστήριξε επίσης την ισότητα στο γάμο, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2016, η δικηγορική εταιρεία του Μπόις, μεταβίβασε ένα τιμολόγιο ύψους 600.000 δολαρίων, βάσει σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ των δύο οντοτήτων νωρίτερα εκείνου του μήνα. Ένα, με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2017, υπογεγραμένο από τον Μπόις, δηλώνει ότι οι «πρωταρχικοί στόχοι» της προσπάθειας ήταν να «παρέχουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Πελάτη να σταματήσει εντελώς τη δημοσίευση ενός νέου αρνητικού άρθρου σε μια κορυφαία εφημερίδα της Νέας Υόρκης».

Οι πράκτορες χρειάστηκε επίσης να «αποκτήσουν πρόσθετο περιεχόμενο ενός βιβλίου, το οποίο είναι προς το παρόν υπό γράψιμο και περιλαμβάνει επιβλαβείς αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τον Πελάτη και για τον Πελάτη». Η εν λόγω ιστορία δημοσιεύθηκε στους New York Times στις 5 Οκτωβρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Γουάινσταϊν παρενοχλούσε σεξουαλικά για δεκαετίες. Το βιβλίο που αναφέρθηκε στη σύμβαση, ήταν τα απομνημονεύματα της ΜακΓκόουαν, με τίτλο «Brave», το οποίο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί από τον οίκο HarperCollins τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...