Πολιτική

Ο Σημίτης απαντά με μήνυση σε δημοσίευμα περί «εμπλοκής» του στις προμήθειες φρεγατών και C4i

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο Siemens και τα οποία θεωρεί συκοφαντικά.

«Ο Μ.Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ.Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, «Από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News "βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη", επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Ο Μ.Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ.Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι δύο γαλλικές εφημερίδες που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του καταδικάστηκαν επίσης. Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος.

Ο κ.Σημίτης εφεξής θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντηση του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...