Κύπρος

Στην «αντεπίθεση» ο Διοικητής που φέρεται να χτύπησε στρατιώτη - Απειλεί με προσφυγή κατά της Κ.Δ. (ΒΙΝΤΕΟ)


Από προχθές έχει προκληθεί σάλος ανά το Παγκύπριο με την φερόμενη υπόθεση αγριότατου ξυλοδαρμού 18χρονου εθνοφρουρού από τον Διοικητή του, με εμπλοκή σε κάποιο σημείο και του ανθυπασπιστή του. Ο Διοικητής του στρατιώτη ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την όποια σωματική επαφή μαζί του, καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει υπήρξε μόνο λεκτική αντιπαράθεση, με υπαιτιότητα του ίδιου του νεαρού εθνοφρουρού, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να τύχει πλήρους διερεύνησης το περιστατικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εντούτοις, ο δικηγόρος του εν λόγω αξιωματικού της Ε.Φ. μιλώντας στο SigmaLive διευκρινίζει ξανά πως δεν έχει υπάρξει σε καμία των περιπτώσεων σωματική επαφή του Διοικητή με τον εθνοφρουρό, ενώ ο νεαρός ισχυρίζεται εξαρχής πως ο διοικητής του τον χτύπησε άγρια, γρονθοκοπώντας τον και κλωτσώντας τον όταν αυτός αιτήθηκε αδείας προκειμένου να μεταβεί σε χώρα του εξωτερικού, και για να αποδείξει του λόγου το αληθές, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο προβάλλοντας τα εισιτήρια ταξιδίου διαδικτυακά.

Ο δικηγόρος του διοικητή, Σωτήρης Οικονομίδης, επικαλείται και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι δεν υπήρξε ποτέ σωματική επαφή του στρατιώτη με τον Διοικητή του. Αντιθέτως, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του αξιωματικού, ο στρατιώτης φέρεται να πήγε στο διοικητήριο και να αιτήθηκε να φύγει νωρίτερα με άδεια εξωτερικού, προσφωνόντας τον διοικητή του υποτιμητικά «ρε». Προφανώς, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ήταν λογικό σε αυτό το σημείο τα πνεύματα να οξυνθούν, με τον στρατιώτη αντί να απολογείται στον Διοικητή του, να ορμάει κατά πάνω του με σκοπό να τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Οικονομίδης, ο Διοικητής είπε στον στρατιώτη ότι αδυνατούσε να τον αφήσει να φύγει τη συγκεκριμένη μέρα, λόγω άσκησης η οποία θα πραγματοποιείτο στο στρατόπεδο. Ο Διοικητής φέρεται να τού είπε να έφευγε την επόμενη μέρα με άδεια, όταν θα ολοκληρωνόταν η άσκηση. Να σημειωθεί ότι η άδεια του εθνοφρουρού ξεκινούσε κανονικά στις 15 Νοεμβρίου και είχε ήδη εγκριθεί.

Κληθείς να απαντήσει για τα τραύματα που είναι εμφανή στον στρατιώτη, ο δικηγόρος του Διοικητή αναφέρει ότι παρόντες στον χώρο ήταν κι άλλα άτομα, τα οποία προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον μαινόμενο στρατιώτη προκειμένου να τον απομακρύνουν, ωστόσο αυτός σε έξαλλη κατάσταση κατάφερε να τους ξεφύγει για δυο φορές, ενώ, βγαίνοντας έξω από τον χώρο, συνέχισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Διοικητή, να βρίζει και να απειλεί τον πελάτη του.

Τα τραύματα, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του Διοικητή δεν έχουν προκληθεί από την σωματική επαφή των δυο, αλλά προέρχονται από την προσπάθεια άλλων ατόμων να συγκρατήσουν τον μαινόμενο νεαρό εθνοφρουρό.

Κληθείς να απαντήσει για την εξέλιξη της διαθεσιμότητας του πελάτη του, ο κ.Οικονομίδης ανέφερε ότι, εάν δεν υπάρξει αναδρομική ακύρωση της διαθεσιμότητας, τότε θα γίνει προσφυγή εναντίον της Δημοκρατίας, καθώς η εν λόγω επιστολή που παρέλαβε ο πελάτης του, χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως "ανορθόδοξη".

Η καταγγελία του εθνοφρουρού και των συγγενών του:

newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ