Εκκλησία της Ελλάδος

Σοκαριστική δήλωση από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο: Φοβάμαι για εμφύλιο πόλεμο - Ο πρωθυπουργός δεν εκφράζει τον λαό (Βίντεο)

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Ο λαός έχει κιοτέψει – Φοβάμαι για εμφύλιο πόλεμο – Μου ειπε ο Μητροπολίτης Εδέσσης πως πάνε στους καταρράκτες και αυτοκτονούν -Μια χούφτα άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα όσοι υβρίζουν Πατριάρχη-Αρχιεπίσκοπο – Μόνο Χριστιανοί να σηκώνουν την ελληνική σημαία-Ο πρωθυπουργός δεν εκφράζει τον λαό

Σκληρές αλήθειες περιελάμβανε η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρεχώρησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στον Διευθυντή του "Star Κεντρικής Ελλάδος" κ. Γεώργιο Σιμόπουλο και στην Εκπομπή "Βήμα για όλους", εν όψει της διεξαγωγής του Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μιλώντας αρχικά για το ευρύ φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη
ο Μητροπολίτης τόνισε πως για τον έρανο “κάθε ένας που δίνει παίρνει απόδειξη για ό,τι δίνει. Κι αυτό γιατί υπάρχουν μερικοί που λένε βλακείες”

Μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την εκκλησιαστική περιουσία της Μητροπόλεως, ανέφερε πως καταρρέει η κατάσταση της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως ενώ διευκρίνισε πως με ενέργειές του θα λειτουργήσει εκκλησιαστική σχολή και στην Λαμία και απο εκεί θα βγαίνουν υποψήφιοι ιερείς

“Αν τελειώσει το θέμα με την περιουσία της Μητρόπολης στο Περιστέρι θα χειροτονώ αβέρτα ιερείς και θα τους πληρώνω εγώ, η Μητρόπολη . Το κράτος δεν εχει διάθεση να διορίζει ιερείς. Έχουμε 80 εφημεριακά κενά. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην σταματήσει να χτυπά η καμπάνα στα χωριά μας . Θα παω κι εγώ τα Χριστούγεννα να λειτουργήσω. Θα κάνω τον παπά, δεν θα λειτουργήσω ως αρχιερευς .Αποκεφαλίζονται τα χωριά, όταν ενα χωριό δεν εχει παπά είναι νεκρό” σχολίασε.

Βασικότερο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας χαρακτήρισε τον “εσωτερικό φόβο”, “ότι ο λαός έχει κιοτέψει” όπως είπε με νόημα. Μίλησε για ψυχολογική βία που ασκείται από τα κεντρικά μέσα ενημερώσεως, που έχει φέρει τον κόσμο σε μια “σαστιμάδα” όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε τον φόβο του πως με όσα συμβαίνουν μήπως βρεθούμε σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας.

Μίλησε για την εγκληματικότητα και για την έξοδο από τις φυλακές 10.000 βαρυποινιτών με το νόμο Παρασκευόπουλου. “Δεν είμαστε σαδιστές να λέμε να επανέλθει η θανατική ποινή αλλα τέλος πάντων να περιφρουρήσει το κράτος τον πολίτη” ανέφερε και συμπλήρωσε “όποιος μετανιώσει σώζεται, αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει από την φυλακή. Άλλος ο νόμος της Εκκλησίας και άλλος του κράτους”.

Συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη που του εκμυστηρεύτηκε ο Μητροπολίτης Εδέσσης-όπως είπε- και σύμφωνα με την οποία πολλοί συνάνθρωποί μας πάνε στους καταρράκτες της περιοχής και αυτοκτονούν!

“Να φροντίσουμε τον λαό μας και την εθνική μας υπερηφάνεια και ακεραιότητα όχι να διαλύσουμε τα πάντα” τόνισε.

Για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας ήταν καυστικός: “Δεν ξερουν τι λένε. Δεν συμφέρει το κράτος χωρισμός. Θα πρέπει να γυρίσει πίσω ό,τι πήρε, όπως έγινε στην Τσεχία όπου επεστράφηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Εκκλησία. Ας κάνουνε ένα κράτος όπως το θέλουν, εμείς θα έχουμε το λαό. Ο χωρισμός είναι οδυνηρή κατάσταση. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου φώναζε για χωρισμό , το έκανε; Δεν γίνεται εν τη πράξει. Γιατί Ελλάδα είναι Ορθοδοξία. Μπορεί να αλλοιωθεί κάποτε με τους μετανάστες κλπ αν συνεχιστεί αυτή η ροή, αλλά τώρα δεν μπορεί να αλλοιωθεί. Και ο πιο χλιαρός στην πίστη Έλληνας θέλει την Εκκλησία.”

Για τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό είπε πως “Η Ορθοδοξία ποτέ δεν προέβη σε πράξεις φανατικές. Η Δυτική Εκκλησία έκανε και σταυροφορίες και πολλά και διάφορα,, η Ορθοδοξία έχει μια ευρύτητα”

Για τους αντιδρώντες ανέφερε: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επικρατήσουν κάποια ακραία φαινόμενα. Παντα υπάρχουν οι νευρωτικοί, αυτοί που θέλουν το αυστηρό, το ακραίο, που υβρίζουν τον Πατριάρχη ,υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο, όταν πει κατι που δεν τους συμφέρει, αλλά είναι μια χούφτα άνθρωποι και έχουν προβλήματα ψυχολογικά”.

Για τα θέματα Παιδείας και τα πρόσφατα γεγονότα με τις παρελάσεις σχολίασε: “Συμφέρον της Παιδείας είναι να έχει λόγο η Εκκλησία, συμφέρον του σχολείου είναι να μπαίνει ο παπάς μες στο σχολείο.
Η σημαία πρέπει να φέρει τον Σταυρό και τα σύμβολα της πίστεως τα σηκώνουν όσοι ανήκουν στην πίστη αυτή, αλλιώς κοροϊδεύουμε. Αν τα παιδιά αυτά είναι άριστα και πρέπει να βραβευτούν ας τους δώσουν κάτι άλλο, πχ το σήμα του σχολείου, αλλά τα ιερά σύμβολα έχουν σχέση και τα σηκώνουν εκείνοι που ανήκουν στα σύμβολα αυτά”

Όσο για τον μικρό Αμίν και την σημαία που του έδωσε ο πρωθυπουργός απάντησε: “Και που τον κάλεσε ο πρωθυπουργός; Μήπως ο πρωθυπουργός εκφράζει τον λαό;” επισημαίνοντας πως όσα γίνονται είναι επιθυμίες λίγων αριστερών και αθέων που θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα αλλά δεν γίνεται γιατί υπάρχει και λαός πίσω που αντιδρά και ευτυχώς που εγγύηση στην ισορροπία είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

http://www.dailymotion.com/video/x694xpc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...