Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το συμβάν ΝΑΤΟ-Τουρκίας: Ζήτησε Su-35 ο Ερντογάν; Ικετεύει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Oλα αλλάζουν μετά το περιστατικό στη Νορβηγία με τον οργισμένο Ερντογάν να μην κάνει αποδεκτή τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν αμέσως παρακάλεσε να τεθούν τα θεμέλια για το πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu στη νότια Τουρκία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα ενώ έδωσε εντολή σε αξιωματούχους του να ξεκινήσουν συνομιλίες με χώρα (Ρωσία;) που δεν κατονομάζεται για μαχητικό ώστε να είναι έτοιμο το "Σχέδιο Β" σε περίπτωση που "συμβεί" κάτι με το F-35!

Τονίζουμε πως στην επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, ο "Σουλτάνος" πήρε μαζί του και τον Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Ακάρ...και όχι μόνο.

Βιάζεται ο Ερντογάν να προλάβει να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία στα πρότυπα του Ιράν για να διασωθεί απ' αυτό που έρχεται!

Ο εφιάλτης αν δεν έρθει σε μετωπική με τις ΗΠΑ είναι πλέον ορατός για την Ελλάδα. 

Ο Ερντογάν δεν θέλει πυρηνικά εργοστάσια για...ενέργεια αλλά για πυρηνικά όπλα!

Πριν λίγο ο Ερντογάν έκανε και νέες δηλώσεις στις οποίες είπε:

«Εμείς τους πήραμε τους S400 και τελείωσε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα (Ρίζε) του Πόντου, λέγοντας μάλιστα πως εκείνοι που αντιδρούν έκαναν τα ίδια και κατά την εισβολή στην Κύπρο και κατά τον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.

«Γιατί πρωτύτερα αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα όταν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Βουλγαρία αγόρασαν μία κατώτερη έκδοση του ίδιου συστήματος, τώρα φωνάζουν κατά της Τουρκίας;

»Γιατί όταν οι βαλτικές χώρες εξοπλίζονται με ‘Πάτριοτ’ δεν λένε τίποτα κι όταν πρόκειται για την Τουρκία δείχνουν άλλη συμπεριφορά;

»Να μας συγχωρούν αλλά η Τουρκία σε ένα τέτοιο θέμα δεν θα πάρει την απόφασή της ρωτώντας κάποιους για να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Μιλώντας με το έθνος της, μόνο έτσι θα αποφασίσει», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο «αυτοί τα ίδια έκαναν και κατά την ειρηνευτική επιχείρηση [σ.σ. εισβολή] του 1974 στην Κύπρο και κατά την περίοδο του 30ετή αγώνα μας εναντίον της [σ.σ. κουρδικής] τρομοκρατίας.

»Και ειδικά κατά τις πρόσφατες κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ είδαμε πόσο μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη».

Στην τελευταία συνάντηση στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τον πρώτο αντιδραστήρα στο Akkuyu το 2023, ενώ η ρωσική κρατική πυρηνική υπηρεσία Rosatom θα ξεκινούσε εργασίες στο μέλλον.

Όλα άλλαξαν όμως, ειδικά μετά το περιστατικό στην Νορβηγία,  και ο Τούρκος Σουλτάνος κατανόησε ότι αποτελεί στόχο των νατοϊκών κέντρων και ειδικά των ΗΠΑ με τις επιλογές του.

Το μόνο που θα τον σώσει θα είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων τίποτε άλλο.

Επίσης ο ίδιος δεν δέχθηκε σήμερα τη συγγνώμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μετά την εμφάνιση του ονόματός του σε ένα «πίνακα του εχθρού» σε μία άσκηση, τονίζοντας ότι αυτή η ασεβής συμπεριφορά δεν μπορεί να συγχωρεθεί τόσο εύκολα.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ χθες. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

 «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», είπε.

Τονίζουμε ότι σε  νατοϊκή άσκηση  από 08 -17 Νοεμβρίου 2017 , έλαβε χώρα περιστατικό κατά το οποίο «απεικονίστηκε» το πρόσωπο του Ερντογάν και του Ατατούρκ ως «εχθρικά»  προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου .

Η απόσυρση των 40 Τούρκων στρατιωτών έγινε την τελευταία ημέρα ενώ προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ , η οποία δεν έχει ακόμα κοπάσει μιας και οι Τούρκοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Για το περιστατικό αποτάχθηκε ένας αξιωματικός και απολύθηκε ένας τεχνικός υπολογιστών που ήταν σε συνεργασία με τον νορβηγικό  στρατό.

Το περιστατικό όμως έφερε στην επιφάνεια το «μίσος» που τρέφουν πολλοί στην Ευρώπη για την σημερινή Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν , κάτι που ενστερνίζονται σίγουρα πολλοί περισσότεροι .

Το «λάθος» όμως προφανώς το οποίο ίσως και να μην ήταν λάθος , αλλά να  αφορούσε «μήνυμα» για την στάση του Τούρκου προέδρου σε σχέση με τον Πούτιν και την Ρωσία αλλά και την αγορά των πυραύλων S-400.

Άλλωστε είναι γνωστό τι «τράβηξε» ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Καραμανλής για τις σχέσεις αυτές …θα την γλυτώσει ο  Ερντογάν;

Yπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία είχαν υπογράψει το 2010 διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» στην Τουρκία.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων BBER-1200 συνολικής ισχύος 4800 MW, ενώ η ρωσική εταιρεία «Rosatom» προγραμματίζει την λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα το 2023.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου απέναντι από την Κύπρο το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές που θα τοποθετούνται στους νέους βαλλιστικούς  πυραύλους, που κατασκευάζει το τουρκικό ίδρυμα TUBITAK-SAGE, προκαλώντας επιπλέον «πονοκέφαλο» στην Αθήνα.  

Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι έχει προχωρήσει από τις 11 Μαΐου  2017, σε δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού τύπου πυραύλου «Bora» στην επαρχία της Σινώπης στην Μαύρη Θάλασσα, με βεληνεκές 270 χλμ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σχέδιο για την κατασκευή του σταθμού Ακούγιου δέχεται έντονες επικρίσεις από τους οικολόγους οι οποίοι καταγγέλλουν τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και τη κατασκευή του σε μία ζώνη με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0ws2pSnIC0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ