Κόσμος

Πυραυλικά συστήματα TRG-300 Tiger εγκαθιστά στον Έβρο η Τουρκία (βίντεο)

Νέο τακτικό πύραυλο εδάφους – εδάφους, τον TRG-300 Tiger με βεληνεκές μέχρι 120 χλμ., αντίστοιχο του ATACMS, αλλά με μικρότερο βάρος και πολλαπλάσιο όγκο πυρός (κάθε εκτοξευτής έχει 4 βλήματα αντί 1 του ATΑCMS) προμηθεύεται από την Roketsan ο τουρκικός Στρατός.

Η αρχική παραγγελία αφορά 24 συστήματα με τετραπλούς εκτοξευτές, δηλαδή με 96 πυραύλους επιχειρησικά έτοιμους να χρησιμοποιηθούν, τα οποία οχήματα θα ενταχθούν στην 1η Στρατιά του Εβρου ενώ υπάρχει option για επιπλέον 24 οχήματα με τετραπλό εκτοξευτή για την Στρατιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο TRG-300 Tiger καθιστά δυνατή την προβολή μαζικής ισχύος πυρός σε βεληνεκή μεταξύ 30 και 120 χιλιομέτρων με μεγάλη ακρίβεια κατά κρίσιμων στόχων, παρέχοντας στις δυνάμεις ελιγμού έγκαιρη, ακριβή και αποτελεσματική υποστήριξη πυρών, καταστρέφοντας τις Follow-on-Forces.

Τη μεγάλη του ακρίβεια, ο πύραυλος Tiger την οφείλει στο υποστηριζόμενο από δορυφορικό παγκόσμιο σύστημα ναυτιλίας αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας.

Ο βάρους 585 κιλών πύραυλος Tiger εγκιβωτίζεται σε κάνιστρο αποθήκευσης, μεταφοράς, φόρτωσης και εκτόξευσης (MIC: Missile in Canister) που μπορεί να εκτοξευθεί από κατασκευής Roketsan συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) T-122/300 MBRL, MCRL-122/300 και άλλα συστήματα εκτόξευσης με τις κατάλληλες διεπαφές για ολοκλήρωση.

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί στερεά προωθητικά και διαθέτει πυροκεφαλή θραυσματοποίησης (με ατσάλινα σφαιρίδια) βάρους 105 κιλών με πυροσωλήνα προσέγγισης και εφεδρικά κρουστικό.

Κατά τη Roketsan, η ακρίβεια του TRG-300 Tiger είναι μικρότερη των 50 μέτρων και μια ομοβροντία 4 βλημάτων μπορεί να καταστρέψει μια ίλη αρμάτων μάχης LEO2HEL, καθώς η κεφαλή εκτονώνεται 30 μέτρα επάνω από το έδαφος και η έκρηξή του κάθε βλήματος καλύπτει μισό ποδοσφαιρικό γήπεδο, κτυπώντας τα άρματα μάχης στο αδύναμο σημείο της, την οροφή τους!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ