Εσωτερική Ασφάλεια

Προσοχή σκληρές εικόνες: Οι "φασίστες" Αστυνομικοί έσωσαν τη νομική εκπρόσωπο των αναρχικών που την πυρπόλησαν οι ....σύντροφοι της!


Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε το τέλος των πορειών για το Πολυτεχνείο όπου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα υπήρξε βροχή μολότοφ και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ. Μάλιστα στα Εξάρχεια τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι μια δικηγόρος και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως οι Αστυνομικοί έδωσαν αγώνα για να τη σώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της, όπως άλλωστε φαίνεται και στο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό.

Το βίντεο, από το πρακτορείο Euronews, καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. Η δικηγόρος ακούγεται να σφαδάζει, με τη φωτοβολίδα να έχει καρφωθεί στο αριστερό της γόνατο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό!Αρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα-στυλό στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη κατά τα χτεσινά επεισόδια, είναι η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, σύμφωνα με το policenet.gr .

Ποια είναι η Αναστασία Τσουκαλά

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας φασιστικές θέσεις(;) δοκίμων αξιωματικών και οι καταγγελίες της είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τι είχε καταγγείλει.

Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αναρχικών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ.

Η κυρία Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης ( είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ .

Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι «υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντιεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει δημοσίευμα.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Πραγματικός καταπέλτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η καθηγήτρια Αναστασία Τσουκαλά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου πως «περίμενε να μετρήσει το ρεύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας για να τοποθετηθεί και τελικά το έπραξε μόνο όταν οι αντιδράσεις έλαβαν και υπερκομματικές διαστάσεις» ενώ η κ. Τσουκαλά είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την πρόταση του τότε υπουργού να παρακολουθεί ο Ν. Ρωμανός εξ αποστάσεως τα μαθήματα της σχολής του.

Η εγκληματολόγος είχε αποδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια «επίδειξης πυγμής από πλευράς του υπουργού», η οποία αποτελούσε μια νομότυπη συμβιβαστική λύση που όμως ήταν αντίθετη με τις βασικές αρχές σωφρονισμού αλλά και με την έννοια των αδειών, οι οποίες στόχο έχουν να επιτρέψουν τη σταδιακή, ομαλή επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με στόχο την πλήρη και επιτυχή επανένταξή τους.

Η κ. Τσουκαλά είχε υποστηρίξει πως παιδεία δεν είναι μόνο «το διάβασμα της ύλης» αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ είχε σημειώσει πως με τις λογικές αυτές, το υπουργείο ουσιαστικά «μεταφέρει» τη νοοτροπία των φυλακών Τύπου Γ’ και στις κανονικές φυλακές, γεγονός που συνιστά περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Το παρών σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχαν δώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό, αλλά και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου.

Από τις 10 Μαΐου, η κ. Αναστασία Τσουκαλά θα συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει δημοσίευμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η 55χρονη δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, μετά από 6ωρο χειρουργείο.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο «χθες το βράδυ, στις 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών».

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής (17.11.2017), ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η γυναίκα υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και -σύμφωνα με πληροφορίες- η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η χειρουργική επέμβαση άρχισε στις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια, η 55χρονη εισήχθη στην ΜΕΘ, καθώς είχε εισπνεύσει χημικά και αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο, το οποίο αποκαταστάθηκε, ενώ τοποθετήθηκε και εμφύτευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»:

«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Η στιγμή του τραυματισμού

Η γυναίκα βρισκόταν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη. Ξαφνικά πέφτει στο έδαφος και ουρλιάζει από τους πόνους. Η φωτοβολίδα ευθείας βολής σφηνώθηκε στο αριστερό γόνατό της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=4OcZ9hJfQLwhttps://www.youtube.com/watch?v=zAIxRXHHYzcΑπό σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε το τέλος των ειρηνικών πορειών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα υπήρξε βροχή μολότοφ και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, σε μια «πολεμική» ατμόσφαιρα που διήρκεσε επί ώρες στα Εξάρχεια και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, τα επεισόδια ξεκίνησαν από την λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου αναρχικοί συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και γρήγορα μεταφέρθηκαν στα στενά των Εξαρχείων, πέριξ της πλατείας.

Ομάδα αναρχικών, που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας, συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας φωτοβολίδες κατά της διμοιρίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

Εκεί, η ένταση και η ρίψη μολότοφ συνεχίστηκε στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να απαντήσουν στη «βροχή» μολότοφ που δέχονταν από ομάδα περίπου 100 αναρχικών.

Οι αναρχικοί έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10155445997687199%2F&show_text=0&width=267

Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 23 προσαγωγές, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για την τυφλή επίθεση στη δικηγόρο -Φασιστικές ενέργειες

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου, από ρίψη φωτοβολίδας, κατά τα επεισόδια στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τέτοιες ενέργειες ως φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές, σημειώνοντας ότι δεν έχουν σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.

Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Επτά προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη, απ’ όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλέ ντε Σπορ». Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το παραπάνω σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντάς τα στο δρόμο, για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

https://www.youtube.com/watch?v=piEmKiarH6Mhttps://www.youtube.com/watch?v=0MQbn9DT3q8Εσπασαν βιτρινες και κάηκε αυτοκίνητο στην Πάτρα

Σοβαρά επεισόδια έγιναν και στην Πάτρα με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, εξήλθαν από αυτή κάνοντας γυαλιά-καρφιά βιτρίνα καταστήματος ενώ στη συνέχεια πέταξαν φέιγ βολάν στην Αθ. Διάκου στα Ψηλά Αλώνια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκσφενδονίστηκε βόμβα μολότοφ η οποία κατέληξε σε σταθμευμένο ΙΧ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Αμεσα στο σημείο κλήθηκε και μετέβη η Πυροσβστική υπηρεσία προκειμένου ενώ όσοι βρέθηκαν στο σημείο κατάφεραν άμεσα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με επίθεση με βόμβες μολότοφ ενώ η απάντηση των αστυνομικών ήρθε με ρίψη χημικών.

https://www.youtube.com/watch?v=EmPpuPYZupohttps://www.youtube.com/watch?v=Zm_bZXgYQFshttps://www.youtube.com/watch?v=UStElnYYDaohttps://www.youtube.com/watch?v=AYvFZMOnGE0https://www.youtube.com/watch?v=b5qb8UffslY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...