ΗΠΑ

Πράσινη κάρτα μέσω λοταρίας είχε πάρει ο μακελάρης του Μανχάταν

Ο 29χρονος μακελάρης της επίθεσης στο Μανχάταν, που έχει ταυτοποιηθεί ως Σαϊφούλο Σαΐποφ, μετέβη στις ΗΠΑ το 2010 αφού του χορηγήθηκε πράσινη κάρτα μέσω λοταρίας.

Στο φορτηγάκι που οδηγούσε ο δράστης της επίθεσης κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι έκανε την επίθεση για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο 29χρονος είναι γνωστός στις αστυνομικές υπηρεσίες για ήσσονος σημασίας αδικήματα και "η αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον είχε μάλιστα βοηθήσει μια φορά να βγει από μια τάφρο".

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διέταξε να ενισχυθεί περισσότερο το πρόγραμμα ελέγχου των αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν.

"Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ. Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!", ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ξεκινά "τη διαδικασία τερματισμού του προγράμματος χορήγησης πράσινων καρτών μέσω λοταρίας".

"Θα ζητήσω από το Κογκρέσο να ξεκινήσει να εργάζεται άμεσα να τερματίσει αυτό το πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Τραμπ και σημείωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ο δράστης της επίθεσης να μεταφερθεί στη φυλακή του Γκουαντάναμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ