Πολιτική

Πράκτορας της Μοσάντ ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα

Με απόφαση, που έλαβε χθες κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας δικαστής) το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κρίθηκε αθώος ο 50χρονος Aιγύπτιος S. A. B. του S., που δήλωσε ότι ενεργούσε ως πράκτορας της Μοσάντ σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε επιβάλει το Ιούλιο του 2015 βαριές ποινές σε τρεις από τους 6 κατηγορούμενους σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών με πολυτελή θαλαμηγό στην Κω.

Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 11 ετών (εκτιτέα τα 10) μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ στον Ιταλό B. R. του L., ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 55.000 ευρώ στον Αιγύπτιο Α. Μ. του S. και ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 14.000 ευρώ στον ως άνω Aιγύπτιο.

Θυμίζουμε ότι η κύρια ανάκριση γύρω από τη δραστηριότητα οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών σε Ρόδο και Κω είχε ολοκληρωθεί με την προσωρινή κράτηση του 50χρονου, πράκτορα, γνωστού με τα ψευδώνυμα «BENJAMIN» ή «GENERAL» ή «DOCTOR», o οποίος φέρεται να είναι πράκτορας της Μοσάντ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...