Κοινωνία

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια

Για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σχετικά με τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων.

Από την εισαγγελία ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση. Το συγκεκριμένο αδίκημα αφορά στο κάψιμο ενός αυτοκινήτου στα Εξάρχεια, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι η 55χρονη δικηγόρος τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Εξάρχεια από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Την ίδια ώρα, στην εισαγγελία οδηγήθηκαν 12 συνολικά άτομα - ανάμεσά τους και πολλοί αλλοδαποί - που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πορεία του Πολυτεχνείου στους δρόμους γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Δέκα από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να δικαστούν για πλημμελήματα, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων.

Τέλος, δυο από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε ανακριτή, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...