Κοινωνία

«Πλώρη» για το ρεκόρ Γκίνες βάζει η Καρδίτσα - Φτιάχνουν τεράστια νουγκατίνα 100 μέτρων (φωτογραφίες)

Στο βιβλίο Γκίνες θέλει να μπει η Καρδίτσα, φτιάχνοντας μία τεράστια νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων.

Θέλοντας να «σπάσουν» το παγκόσμιο ρεκόρ της Ιταλίας, η οποία έχει φτιάξει νουγκατίνα 45 μέτρων, οι Καρδιτσιώτες έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες.


Το αποτέλεσμα θα το δούμε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα διοργανώσει στις 20 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας μαζί με την Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες.

Στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής όπου γίνει η προετοιμασία βρέθηκε η κρατική τηλεόραση όπου και εξασφάλισε μερικά πλάνα.

Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών, όπως φαίνεται και στις εικόνες, παρασκευάσουν μια μικρή νουγκατίνα παρουσιάζοντας όλα τα στάδια της προετοιμασίας αυτού του παραδοσιακού γλυκού της περιοχής που τώρα ετοιμάζεται να μπει στο Βιβλίο Γκίνες.

Οι Καρδιτσιώτες επίσης φαίνεται να έχουν φροντίσει για τα πάντα, καθώς έχει ανακοινωθεί και το όνομα του κριτή του Βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη μας για να καταγράψει το ρεκόρ και να σφραγίσει το επίτευγμα. Πρόκειται, λοιπόν, για τον Τζακ Μπροκμπανκ, ο οποίος στο τέλος του μήνα θα βρίσκεται στην ελληνική πόλη.


Όσο για την νουγκατίνα, εκείνη θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως επίσης και σε ιδρύματα της περιοχής.

Ο δήμος μάλιστα προτρέπει όσους θέλουν να «γλυκαθούν» λίγο, αλλά και να κάνουν και μία βόλτα στην όμορφη πόλη της Καρδίτσας, να την επισκεφτούν στις 29 Νοεμβρίου ώστε να γίνουν και εκείνοι μέρος της γιορτής τους.

Πηγή: karditsanews.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ