Πολιτική

Παπαδήμος για το τρομοδέμα: Αισθάνθηκα πόνο, κάψιμο και διαπίστωσα τα αίματα

Ο πρώην πρωθυπουργός στην κατάθεσή του περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς άνοιξε τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που έσκασε πάνω στα πόδια του.

Τι έγινε μέσα στο αυτοκίνητό του την ημέρα που έπεσε θύμα των τρομοκρατών περιγράφει στην κατάθεσή του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Χαρακτηριστικό άλλωστε του πόσο ουσιαστικά κινδύνεψε η ίδια του η ζωή, είναι το γεγονός πως αναφέρει ότι αφού έσκισε το φάκελο, νομίζοντας πως περιέχει κάποιο βιβλίο, το έφερε κοντά στα μάτια του για να διαπιστώσει το περιεχόμενό του!

Η έκρηξη, όπως λέει, συνέβη την ώρα που πήγε να ανοίξει το πλαστικό περιτύλιγμα αυτού που νόμιζε πως ήταν θήκη για CD. Τότε, το αυτοκίνητο τραντάχτηκε ολόκληρο, γέμισε καπνούς και αέρια, ενώ ο ίδιος ένιωσε πόνο, κάψιμο και διαπίστωσε πως είχε τραυματιστεί, αφού είδε τα αίματα στο πόδι του.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε: «Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα», είναι τα λόγια του, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Ακολούθως ο κύριος Παπαδήμος περιγράφει την στιγμή της έκρηξης: «...Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο».

Εν τω μεταξύ ο «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει φωτογραφίες ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, λίγο μετά την επίθεση. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το αυτοκίνητο απέξω. Όλες οι πόρτες και το πορτ μπαγκάζ είναι ανοιχτό, ενώ φαίνονται πως έχουν ανοίξει οι πλαϊνοί αερόσακοι και αυτός της οροφής. Διακρίνεται σπασμένο το τζάμι από το παράθυρο του οδηγού, ενώ στο πίσω κάθισμα, όπου καθόταν ο Λουκάς Παπαδήμος, φαίνονται εφημερίδες και βιβλία, όπως και υπολείμματα του φακέλου που εξερράγη.

Στις άλλες δύο φωτογραφίες φαίνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στη μία φαίνεται το πίσω κάθισμα, εκεί που βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός όταν άνοιξε τον φάκελο, όπου διακρίνονται καθαρά υπολείμματα του φακέλου, ενώ στην άλλη φαίνεται το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης