ΗΠΑ

Πέφτουν κεφάλια στο αμερικανικό Ναυτικό - 60 ναύαρχοι μπλεγμένοι στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εξοπλισμών μετά τον Β' ΠΠ

Πέφτουν κεφάλια στο Αμερικανικό Ναυτικό! Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για σκάνδαλο που έχει να κάνει με υποκατασκευαστή αμυντικού υλικού, έχει “στοχοποιήσει” 60 ναυάρχους και εκατοντάδες αξιωματικούς του 7ου Στόλου, στον οποίο είχαν γίνει ήδη “ξηλώματα” μετά από τις δύο περιπτώσεις σύγκρουσης αντιτορπιλικών.

Το Αμερικανικό  Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι διερευνά  440 εν ενεργεία στελέχη αλλά και απόστρατους , για ενδεχόμενες παραβιάσεις του στρατιωτικού νόμου και των ομοσπονδιακών κανόνων δεοντολογίας,σε σχέση με τη δράση του Leonard Glenn Francis, επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη γνωστός ως “Fat Leonard”.

Οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς  είναι ύποπτοι για αποδοχή “δώρων” από τον Francis με αντάλλαγμα την παροχή κρίσιμων πληροφοριών που το διευκόλυναν στο να κερδίζει συμβόλαια που είχαν σχέση με προγράμματα του ναυτικού.

Ο Francis, ήταν διαβόητος για τη διοργάνωση  πάρτι , συχνά με πόρνες. Πάρτι  που μερικές φορές διαρκούσαν  μέρες!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών ο Francis έχει κερδίσει τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια από προγράμματα που κέρδισε από το ναυτικό.

Πρόκειται για τη  χειρότερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία του αμερικανικού  ναυτικού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ