Κόσμος

Ο Τραμπ πειράχτηκε γιατί ο Κιμ τον είπε γέρο: Εγώ δεν τον έχω αποκαλέσει ποτέ κοντό και χοντρό


Η Βόρεια Κορέα τον αποκάλεσε το Σάββατο «καταστροφέα της ειρήνης». Αυτό το άντεξε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οχι ομως να τον πουν και γέρο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Twitter έδειξε ότι... πειράχτηκε γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον αποκάλεσε έτσι.

«Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να με προσβάλει αποκαλώντας με ''γέρο'', όταν εγώ δεν θα τον χαρακτήριζα ΠΟΤΕ ''κοντό και χοντρό''; Ας είναι, προσπαθώ τόσο πολύ να γίνω φίλος του και ίσως κάποια μέρα αυτό να συμβεί!», έγραψε ο Τραμπ.

Οταν ρωτήθηκε στο Ανόι για το tweet του περί φιλίας με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός απάντησε ότι «αυτό μπορεί να είναι κάτι περίεργο, αλλά σίγουρα είναι πιθανό» και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει αν τελικά θα γίνει φίλος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε όμως πως κάτι τέτοιο «θα ήταν πολύ, πολύ καλό».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, ο Τραμπ δήλωσε την πίστη του στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και κάλεσε όλες τις υπεύθυνες χώρες να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν οι πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Πιονγιάνγκ. «Θέλουμε πρόοδο, όχι πρόκληση, σταθερότητα, όχι χάος», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ΗΠΑ επιθυμούν την ειρήνη και όχι τον πόλεμο.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη Ρωσία, σημειώνοντας τη φιλική στάση της χώρας και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ