ΗΠΑ

Ο Τζερόμ Πάουελ νέος διοικητής της FED

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ονομάσει τον Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, επόμενο πρόεδρο του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα Πέμπτη.

Ο 64χρονος Πάουελ ήδη θεωρείτο ο επικρατέστερος για τον θώκο. Μια πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο είχε δηλώσει τη Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αυτός είναι πιθανότερο να επιλεγεί για την προεδρία της Fed.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη μια δική της πληροφορημένη πηγή, έγραψε την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τον Πάουελ πως ο Τραμπ σκοπεύει να τον διορίσει στο αξίωμα.

Ο Τραμπ συνομίλησε με τον Πάουελ προχθές Τρίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Τζέρναλ.

Ο διορισμός του Τζερόμ Πάουελ θα χρειαστεί να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η θητεία της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Federal Reserve λήγει τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Πάουελ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι του Πάουελ, του Λευκού Οίκου ή της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ