Κίνα

Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ μιλά για την απώλεια της στρατιωτικής υπεροχής των ΗΠΑ έναντι Ρωσίας και Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αμερικανός αρχηγός του στρατού στρατηγός Joseph Dunford , ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του για την πραγματική ισχύ της ρωσικής και κινεζικής πολεμικής μηχανής, οι οποίες γιγαντώνονται υπέρμετρα ξεπερνώντας τις ΗΠΑ σε πολύ λίγα χρόνια.

«Η στρατιωτική υπεροχή της Αμερικής έναντι των αντιπάλων της όπως  η Κίνα και η Ρωσία  διακυβεύεται σταδιακά», λέει ο . Joseph Dunford, πρόεδρος του μικτού επιτελείου  του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Dunford, η Ρωσία και η Κίνα έχουν δαπανήσει τεράστια  κονδύλια και πόρους σε τομείς όπως ο ραδιο-ηλεκτρονικός πόλεμος , ο κυβερνο-πόλεμος , τα  αντι-δορυφορικά όπλα , η αντιπυραυλική άμυνα  και τα βαλλιστικά βλήματα.

Όλα αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους Αμερικανούς να επιβάλουν την εξουσία τους στην περιοχή του Ειρηνικού και την Ευρώπη, για  να μην τους επιτρέψουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους συμμάχους τους, τονίζει ο Dunford.

Ο Αμερικανός στρατηγός ζητά περισσότερα κονδύλια από το Κογκρέσο  και τεχνολογικές εξελίξεις από τις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες,  διότι  η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ κινδυνεύει άμεσα από δύο υπερδυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Την ίδια στιγμή ,  την επόμενη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων για το συντονισμό του νέου αμυντικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2018-2027, αναφέρει η εφημερίδα  Kommersant.

Σύμφωνα με αυτήν , θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας, μέλη της κυβέρνησης και του αμυντικού και βιομηχανικού συγκροτήματος, ενώ το ποσό των κεφαλαίων που προαναγγέλθηκε να δαπανηθεί αφορά για την άμυνα θα είναι περίπου 320 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό  θα εξασφαλίσει μια ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των τύπων των συστημάτων που είναι σε εξέλιξη  για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Οι συνομιλίες με ανώτερους στρατιωτικούς αντιπροσώπους, θα  υλοποιηθεί  από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην κατοικία του Πούτιν στο  Σότσι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε την προετοιμασία των προσεχών συνεδριάσεων  αλλά δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια, για το τι ακριβώς θα συζητηθεί σε αυτήν.

Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι,  ότι η νέα γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων SARMAT, τα νέα τρομερά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσεως Yasen , καθώς και τα κινεζικά αεροσκάφη stealth , μαζί με τους νέους πυραύλους κατά αεροπλανοφόρων έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στο πεντάγωνο.

Κίνα και Ρωσία ολοκλήρωσαν και την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου από την Σιβηρία στην Κίνα ενώ συνεργάζονται σε πλήθος προγραμμάτων, ασκήσεων αντιπυραυλικής άμυνας και κοινής αμυντικής πολιτικής.

Πρόκειται για αντιστροφή του ρουν των γεγονότων στον πλανήτη μετά το 1945 και την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , που χρίζει τις δύο αυτές χώρες ως το αντίπαλο δέος της δύσης , και αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση.

 

https://youtu.be/jYBhfXqIn_Q?t=57

https://youtu.be/PioYv3cGaus?t=6

https://youtu.be/Z7zeX60If5c?t=1

 

 

https://youtu.be/gIJaG7X6918?t=5

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ