Βαλκάνια

Ο αλβανικός Στρατός διαλύεται: Ενας στους τέσσερις μόνιμους δήλωσαν παραίτηση!

Ο αλβανικός Στρατός διαλύεται! Μετά την αποκάλυψη ότι λιποτάκτησαν τέσσερις στρατιώτες οι οποίοι είχαν μεταβεί στο Λονδίνο για εκπαίδευση, ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών ή στρατιωτικών αστυνομικών δηλώνουν με δημοσιεύσεις τους σε κοινωνικά μέσα ή σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα ‘Albeu.com’, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τα επίπεδα των μισθών καθώς και την ενδιαίτησή τους.

Ένας από αυτούς αναφέρει ότι παρόλο που επιδιώκει να εγκαταλείψει την υπηρεσία, οι ανώτεροι δεν το επιτρέπουν.

«Υπηρετώ στη Στρατιωτική Αστυνομία, θέλω να μείνω στην ανωνυμία, θα σας πω ότι 66 Στρατιωτικοί Αστυνομικοί ζητούν απόλυση και δεν τους εγκρίνεται. Οι μισθοί είναι γελοίοι, 330 χιλιάδες λέκ το χρόνο (€ 2247)».

Θα συμπληρώσει ότι ο κύριος λόγος είναι η οικονομική κατάσταση των ένστολων και θα προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον στρατό, δεν μας αφήνουν».

Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας- που ζήτησε την ανωνυμία του- θα επισημάνει ότι υπάρχουν 2660 μόνιμοι στρατιωτικοί που θέλουν να φύγουν από τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά δεν τους αφήνουν, τους κρατούν με το ζόρι στην υπηρεσία, καθώς αποτελούν το ένα τέταρτο των συνολικών αλβανικών δυνάμεων των 8.600 ανδρών.

Οι αρμόδιες αρχές δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση ενός τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών, διότι θα υπάρξει αντίδραση από το ΝΑΤΟ, καθώς στην ουσία θα πρόκειται για διάλυση των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματική στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, για τον οποίο κάθε χρόνο υπάρχει προϋπολογισμός που δεν πληροί ούτε τα ελάχιστα πρότυπα των χωρών του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης