Πολιτική

Οργή Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Έστειλες την σύμβουλό σου στο εξωτερικό να διασύρει την Ελλάδα

Σφοδρή κριτική ασκεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τους κατηγορεί για «μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας». Αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε «κλειστή λέσχη» επενδυτών στο Λονδίνο, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο».

Στο σχόλιο αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα όσα αποδίδονται στην κ. Ξαφά από το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Τονίζει ότι «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» και υπογραμμίζει πως «η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης». Καταλήγει: «Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ