Κόσμος

Οκτώ μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες του PKK

Οκτώ μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν το πρωί σε συγκρούσεις με αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε ο στρατός.

Έξι στρατιώτες και δύο αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, και άλλοι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, σε συγκρούσεις με το PKK στο Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Ο στρατός ανέφερε επίσης πως σκότωσε στη διάρκεια των συγκρούσεων πέντε μαχητές του PKK, μιας οργάνωσης την οποία η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι σχεδόν καθημερινές μετά την κατάρρευση, το καλοκαίρι του 2015, μιας εκεχειρίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 40.000 θανάτους από το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης