ΗΠΑ

Οι πέντε Αργεντίνοι κάνουν αμέριμνοι ποδήλατο λίγο πριν τους σκοτώσει ο τρομοκράτης του Μανχάταν (βίντεο)


Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που δείχνει την ομάδα των οχτώ Αργεντίνων φίλων και παλιών συμμαθητών να κάνουν ποδήλατο στη Νέα Υόρκη λίγο πριν ο 29χρονος Ουζμπέκος τρομοκράτης να παρασύρει και να σκοτώσει πέντε από αυτούς σε ποδηλατόδρομο κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν.

 

Ένας από τους οχτώ, μάλιστα, φαίνεται στο βίντεο να κάνει το σήμα της ειρήνης ενώ ένας δεύτερος ακούγεται να λέει ότι «ποδηλατάδα, πολύ πολύ ωραία».

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η σύζυγος ενός εκ των οχτώ θα δεχθεί ένα τηλεφώνημα ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί.

Όπως λέει, μάλιστα, ο σύζυγός της γλίτωσε γιατί βρισκόταν 20 εκατοστά πιο αριστέρα από τους πέντε που έπεσαν νεκροί.

«Όσοι βρίσκονταν στο δεξί μέρος του ποδηλατόδρομου χάθηκαν. Ο σύζυγός μου άκουσε το φορτηγό να επιταχύνει και το είδε να παρασύρει τους φίλους του» προσθέτει.

Οι οχτώ φίλοι, όλοι αρχιτέκτονες και επιχειρηματίες ηλικίας από 47 έως 49 ετών, είχαν νοικιάσει ποδήλατα γιατί ήθελαν να κάνουν βόλτα γύρω από το Σέντραλ Παρκ και στη συνέχεια να περάσουν τη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Οι πέντε άτυχοι Αργεντίνοι είχαν επιλέξει τη Νέα Υόρκη γιατί εκεί ζούσαν δύο από τους παλαιούς συμμαθητές τους με τους οποίους ήθελαν να γιορτάσουν την 30η επέτειο της αποφοίτησης τους - το 1987 - από λύκειο της πόλης Ροζάριο στην Αργεντινή.
https://www.youtube.com/embed/_uL2mABCF4I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ