Κόσμος

Οι Αμερικανοί κυνηγούν Έλληνα που δούλευε για Τούρκους! Σε τι σκάνδαλο εμπλέκεται

Σκάνδαλο με την Rolls-Royce ,στο οποίο είναι μπλεγμένος Έλληνας που ήταν διευθύνων σύμβουλος σε τουρκική εταιρεία ,ερευνούν οι Αμερικανικές αρχές!

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε ατόμων για το ρόλο τους σε ένα σχέδιο δωροδοκίας σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους προς όφελος της Rolls-Royce Holdings Plc για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για ένα μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία στην Κίνα .

Οι κατηγορίες εναντίον πρώην στελεχών της εταιρείας και άλλων, έρχονται μετά από την απόφαση της Rolls-Royce, τον Ιανουάριο να πληρώσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού του Ιανουαρίου, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι πλήρωσε σε κρατικές εταιρείες ενέργειας στο Καζακστάν, την Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αγκόλα και το Ιράκ περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια για να κερδίσει συμβόλαια.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο Πέτρος Κοντογκούρης, 70 ετών, ο οποίος ήταν ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας τουρκικής συμβουλευτικής εταιρείας πετρελαίου και αερίου που ονομάζεται Gravitas & CIE. International Ltd, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων και δωροδοκίες.

Ο Κοντογκούρης είναι ο μόνος που αναζητείται από τους 5 κατηγορούμενους. Οι άλλοι τέσσερις έχουν δηλώσει ένοχοι. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Κοντογκούρης βρίσκεται εκτός ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...