Πολιτική

Ν.Μπακογιάννη: Αντί απαντήσεων για τη Σαουδική Αραβία, κρύβονται πίσω από δήθεν απόρρητα έγγραφα

Στην υπόθεση των απειλών από το υπουργείο Εξωτερικών για την αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων που αφορά την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6.

 

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ που πετάει λάσπη στους άλλους αλλά όταν τους λες να άρουν την ασυλία ή να κάνουμε εξεταστική τότε ψηφίζουν αρνητικά».
«Όταν τους λέμε να δώσουν απαντήσεις, κρύβονται πίσω από δήθεν απόρρητα έγγραφα για βλήματα που δεν πουλήσαμε» συνέχισε η κυρία Μπακογιάννη.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για έγγραφα τα οποία μιλούν για την αντίδραση της χώρας που δεν δέχεται έναν μεσάζοντα» πρόσθεσε στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει περίπτωση στο παρελθόν να απειλείται με φυλάκιση βουλευτής τέως ΥΠΕΞ».

Ειδικά, δε, για τον Ανδρέα Λοβέρδο που κατέθεσε τα επίμαχα απόρρητα έγγραφα στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «μπορεί να διαφωνείς ή να συμφωνείς μαζί του αλλά δεν έχει δείξει ποτέ σημάδια εθνικής ανευθυνότητας».

«Εδώ λείπει ο κοινούς νους. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ έχουν μια σειρά υπογραφών στους οποίους κοινοποιούνται» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας «αντίδραση πανικού» την κίνηση της κυβέρνησης να απειλεί με 10 χρόνια κάθειρξη «για να σου κλείσω το στόμα».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα, Πέμπτη, επερώτησης της ΝΔ στη Βουλή για την υπόθεση η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «ο Τσίπρας τον έχει ανάγκη τον Καμμένο εάν χαθεί αύρο από το προσκήνιο η κυβέρνηση θα πέσει. Ο Τσίπρας έχει γατζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας αλλά δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Φρόντισε, φαντάζομαι, ο κ Καμμένος να του πει ότι είμαστε όλοι μέσα επειδή ως μέλη του ΚΥΣΕΑ».

Απαντώντας, τέλος, στο επιχείρημα ότι στοχοποιείται ο Πάνος Καμμένος η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «ο κ. Καμμένος αυτοστοχοποιείται. Ένας υπουργός που παίζει χρήματα σε καζίνο στο Λονδίνο, ένας υπουργός που στερείται κάθε σοβαρότητας δεν χρειάζεται την αντιπολίτευση για να στοχοποιηθεί».

«Επιδίωξή μας είναι να αποκαληφθεί η αλήθεια, η ελαφρότητα και ενδεχομένως άλλα πράγματα πίσω από αυτή την υπόθεση» κατέληξε για το θέμα η βουλευτής της ΝΔ η οποία παρουσίασε την εκτίμηση ότι «οι εκλογές, όπως λένε έξω, θα γίνουν μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου ενώ πριν από 15 ημέρες δεν το έλεγαν αυτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...