Πολιτική

Ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής (βίντεο)


Ντοκιμαντέρ με τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής γύρισε ο Νορβηγός κινηματογραφιστής Χάβαρντ Μπάστνις, ο οποίος αποφάσισε να ζήσει από κοντά όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και να δει από πρώτο χέρι τη δράση της.

Συγκεκριμένα, ο Μπάστνις έζησε για σχεδόν τέσσερις μήνες στην Ελλάδα το 2015 και προσπάθησε να προβάλει το προφίλ των γυναικών της Χρυσής Αυγής.

Μίλησε, μεταξύ άλλων, με την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σύζυγο του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, ενώ κατέγραψε σπάνιο υλικό από τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες της Χρυσής Αυγής.

Στην περιγραφή του βίντεο, που κυκλοφορεί στο YouTube, αναφέρεται πως ο σκηνοθέτης αναρωτιέται «Τι συνέβη στην Ελλάδα;», σχολιάζοντας πως τα γυρίσματα ήταν μία δύσκολη υπόθεση.

«Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της ως μιας χώρας με ηλιόλουστες παραλίες και φιλικούς ανθρώπους έχει επισκιαστεί από πολιτικές ιδεολογίες που βρίσκονται τρομακτικά κοντά στον ναζισμό. Με πολλά από τα εξέχοντα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται τώρα στη φυλακή, μια κόρη, μια σύζυγος και μια μητέρα συνεχίζουν να διαδίδουν το μήνυμά της -και όλες τους είναι αρκετά σκληραγωγημένες για να αποφύγουν τυχόν παρεκκλίσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων».

Στο βίντεο αναφέρεται πως οι γυναίκες αυτές σταμάτησαν συχνά τη συνέντευξη για να βεβαιωθούν πως πήγε όπως θέλουν, αλλά η κάμερα δεν σταμάτησε να καταγράφει όλα όσα συνέβαιναν.

Το υλικό που προέκυψε, συμπληρωμένο με αρχειακό υλικό, «δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με τη διεφθαρμένη πλευρά του κόμματος, αποκαλύπτοντας ένα διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στα ξεκάθαρα γεγονότα και το image making στην πολιτική. Παρότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι τόσο πιστές στις απόψεις τους, το ντοκιμαντέρ του Μπάστνις απεικονίζει το πώς η επιλογή τού να φοράς παρωπίδες μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη κοινωνία».

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Golden Dawn Girls» θα προβληθεί στο φεστιβάλ του Άμστερνταμ (15-26/11).

https://www.youtube.com/embed/eub_GhdGyM0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...