Εκκλησία της Ελλάδος

"Να καείς στη κόλαση Τσίπρα - Χιλιάδες πιστοί ετοιμάζουν εξέγερση - Σφορή επίθεση Ρωσίας κατά Κυβέρνησης και Ιερώνυμου

«Η Ελλάδα αντάλλαξε την Ορθοδοξία για τα χρήματα" αναφέρει το μεγαλύτερο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti και ο δημοσιογράφος Anton Skripunof για αυτά που «ακούγονται» ως σύνθημα στο εσωτερικό της χώρας αλλά όσο και εκτός του χριστιανικού κόσμου (Ρωσία) .

Η Μόσχα και το Πατριαρχείο ανησυχούν σοβαρά για την ψήφιση ενός νόμου που θα επιτρέπει στους πολίτες από τα 15 χρόνια τους να αλλάζουν το φύλο ορθόδοξων κατοίκων ενός ορθόδοξου κράτους.

Tα χειρότερα έρχονται κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «παραδίδεται» σε Βερολίνο και Βρυξέλλες που έχουν σκοπό την αλλοίωση των αξιών γεγονός που οδηγεί την χώρα σε καταστροφή , ενώ το σκάνδαλο θα επηρεάσει το σύνολο της χριστιανικής Ευρώπης καταλήγει το  RIA Novosti.

Ένας Έλληνας κάτοικος θυμάται πώς ως έφηβος είχε ακούσει έναν ιερέα στην Εκκλησία να δηλώνει ότι  οι ομοφυλόφιλοι και η εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας θα κάνουν τη χώρα «εξαιρετικά ευάλωτη σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση από την Τουρκία.»

Άλλοι δηλώνουν βέβαια ότι οι ομοφυλόφιλοι αισθάνονται ελεύθεροι και περήφανοι και η εκκλησία θα μπορεί να δει τα πράγματα με το δικό τους τρόπο, χωρίς να επηρεάζονται  τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε μια ενωμένη  (αντιχριστιανική όμως)  Ευρώπη.

Ωστόσο, οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν ασπάζονται αυτές τις  απόψεις. Πολλοί Έλληνες πήραν την πλευρά της Εκκλησίας, η οποία έχει μεγάλη εξουσία στη χώρα.

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το καθεστώς της Ορθοδοξίας ως της «επικρατούσας θρησκείας στην Ελλάδα». Γι αυτό  περισσότερο από το 80% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν τον εαυτό τους ως Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου στα 15 έτη ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία και δεν αντανακλά την άποψη του ορθόδοξου ελληνικού λαού και της εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος  των Αθηνών και Πάσης Ελλάδα κκ. Ιερώνυμος ζήτησε να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα στην πολιτική και την θρησκεία.

«Θα ρωτήσω, ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η  Εκκλησία μας έχει προσφέρει για παράδειγμα περισσότερα  από όλους τους Έλληνες πρέσβεις», δήλωσε ο ίδιος.

Πράγματι, η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία διεξάγει ένα τεράστιο έργο. Το κυριότερο έργο της όμως είναι ότι συνενώνει εκατομμύρια Έλληνες τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ο ελληνικός κλήρος έχει πρόσβαση και στον Λευκό Οίκο. Εν τω μεταξύ, ο ελληνικός κλήρος στέλνει εδώ και πολύ καιρό στον κ.Τσίπρα  «μαύρα σημάδια».

Το 2015 η  Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε  τους γάμους ομοφυλοφίλων. Για αυτόν το λόγο σημαίνοντες Μητροπολίτες σχεδόν ομόφωνα καταράστηκαν τον πρωθυπουργό να  «καεί  στην κόλαση».

Η κατάρα αυτή αφορά επίσης την δημόσια τοποθέτηση του κ Τσίπρα ότι δεν πιστεύει στο Θεό.

Τώρα μιλάμε για την πολιτική μοίρα του πρωθυπουργού και μέχρι την τελευταία στιγμή ο πολιτικός αυτός κρατά με αυτοπεποίθηση την καρέκλα του, αναφέρει το ρωσικό άρθρο.

«Ζητώ από τους πολιτικούς που ψήφισαν υπέρ του νόμου, να σταματήσουν να πηγαίνουν στην εκκλησία για να μην παραπλανούν τους πολίτες και να παίρνουν ψήφους. Γιατί να  τους χρειαζόμαστε;» ανέφερε σε  ένα από τα κηρύγματα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος .

Ακόμη πιο σκληρά είναι τα πράγματα για την  πολιτική του κ. Τσίπρα στο Άγιο  Όρος από τους μοναχούς. Το Άγιο Όρος είναι στην πραγματικότητα ένα κράτος εν κράτει, και ο λόγος της Ιεράς Κοινότητας έχει μεγάλη βαρύνουσα σημασία στην δημόσια ζωή.

Οι Άγιοι μοναχοί ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούν  κηρύγματα, ενώ ακόμη εμφανίζονται στην τηλεόραση. Η γνώμη τους ήταν καταλυτική κατά διάρκεια της συζήτησης σε σχέση με το νόμο.

«Στη δική μας χώρα που είναι Ορθόδοξη νόμιμα και ανοιχτά οι πολιτικοί της κυβέρνησης αψηφούν τον θεϊκό νόμο», ανακοίνωσε η  Ιερά κοινότητα  του Αγίου Όρους στην Ελλάδα ενώ η ίδια  κοινότητα προβλέπει επερχόμενη «καταστροφή».

Ο ορθόδοξος κλήρος έχει ήδη αναλάβει ένα "ζωντανό πολιτικό διάβημα" και εδώ και  αρκετές ημέρες, οι καμπάνες χτύπησαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη αγανάκτησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πολιτικό επιστήμονα σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει  ορθόδοξα κοινωνικά κινήματα που «διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή , προστατεύοντας τις συντηρητικές αξίες της χώρας που βάλλεται από παντού".

Ωστόσο, η Εκκλησία της Ελλάδας ενεργεί επίσημα  ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις της θρυλικής βυζαντινής διπλωματίας και την μία ημέρα κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τον νομοσχέδιο ενώ και την επόμενη εύχονται στον ίδιο «μια μεγάλη επιτυχία στην εξωτερική πολιτική.»

Αυτή η « συμπεριφορά» ενοχλεί όχι μόνο την Ιερά Κοινότητα στον Άθωνα, αλλά και τους Έλληνες  πιστούς.  Κάποιοι  μάλιστα άρχισαν να μιλάνε ακόμη και  για ένα  μεγάλο σχίσμα εκκλησίας.

«Θεωρητικά, η πιθανότητα μιας τέτοιας διαίρεσης είναι πολύ πιθανή  επειδή αυτοί οι νόμοι επηρεάζουν  πολύ βαθιά την Εκκλησία και την σχέση της με το κράτος που τα τελευταία χρόνια είναι άκρως προβληματική", καταλήγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μάλιστα οι Ρώσοι επισυνάπτουν και αυτό το Βίντεο..

https://www.youtube.com/watch?v=sWOZTROou_I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...