Κόσμος

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο "τραντάζει" την Βρετανική κυβέρνηση! Σε διαθεσιμότητα βουλευτής της Μέι

Άλλος ένας βουλευτής των "Συντηρητικών" της Μέι τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα του, εξ αιτίας σοβαρών καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Τσάρλι Έλφικ, βουλευτής του Ντόβερ, αρνείται την κατηγορία και διατείνεται ότι ούτε δεν γνωρίζει καν τον καταγγέλλοντα!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο βουλευτής της Μέι δηλώνει ότι πληροφορήθηκε για την απομάκρυνσή του από το συντηρητικό κόμμα στα μέσα ενημέρωσης. Πάντως αυτό δεν είναι η μόνη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που «τραντάζει» την κυβέρνηση της Μέι.

Παραίτηση του υπουργού Άμυνας

Πριν από μόλις δύο ημέρες παραιτήθηκε ο υπουργός Αμύνης Σερ Μάικελ Φάλον, μετά από καταγγελία συναδέλφου του, της Άντρια Λέτσομ, ότι είχε εκφράσει σεξιστικό υπονοούμενο σε σχόλιο της, σημειώνει το ρεπορτάζ της DW και συνεχίζει: Η παραίτηση του προκάλεσε πρόβλημα ισορροπιών στην βρετανική κυβέρνηση. Ο Σερ Μάικελ Φάλον, ήταν από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών, βαθύς γνώστης των στρατιωτικών ζητημάτων και του διεθνούς αμυντικού status quo.

Μετά τις κατηγορίες για παρενοχλήσεις η Τ. Μέι προανήγγειλε την σύνταξη Κώδικα Συμπεριφοράς βουλευτών και υπουργών. Εκτός των κυβερνητικών και το Εργατικό Κόμμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα με δύο βουλευτές του, τους Κλάιβ Λούις και Κέλβιν Χόπκινς. Ο 76χρονος Κέλβιν Χόπκινς, προσωπικός φίλος του Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγορείται από 26χρονη ότι της έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με σεξουαλικά υπονοούμενα. Κι ενώ το Εργατικό Κόμμα τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, ο Κόρμπιν τον αναβάθμισε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Παράλληλα η βρετανίδα πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την αντιπολίτευση θα συνταχθεί ο Κώδικας Συμπεριφοράς Βουλευτών και Υπουργών.

Οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει πολλά μέλη του Κοινοβουλίου το οποία καταγγέλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης για παραπληροφόρηση και εξαγωγή συμπερασμάτων, πριν την όποια απόφαση των δικαστηρίων, αν φυσικά οι εν λόγω υποθέσεις πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Βουλευτής του Κυβερνώντος Κόμματος, είπε στο BBC πως αναπόδεικτες καταγγελίες αυτού του τύπου θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του Κοινοβουλίου. «Ποιος σοβαρός, λογικός και μορφωμένος άνθρωπος θα εμπλακεί με την πολιτική, όταν διακυβεύεται η αξιοπρέπεια και η κοινωνική του υπόσταση;», διερωτήθηκε ο συντηρητικός πολιτικός, συμπληρώνει το ρεπορτάζ της DW.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...