Κοινωνία

Μυστήριο με το αυτόφωρο κατά του διευθυντή των Νέων - Φήμες ότι παρενέβη το Μαξίμου για να αποτραπεί

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της μήνυσης Καμμένου κατά των Νέων και την απόπειρα σύλληψης του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια με την διαδικασία του αυτοφώρου. 

Σύμφωνα με όσα έγραψαν «Τα Νέα» και το in.gr λίγο μετά τις 16;00, αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας στη λεωφόρο Συγγρού 340, προκειμένου να συλλάβουν τον διευθυντή των Νέων Παναγιώτη Λάμψια καθώς - όπως ανέφεραν τα ΝΕΑ, ο Π. Καμμένος είχε στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας - όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί μεω του ΣΚΑΪ - για δημοσίευμα επί του θέματος της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter διέψευσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Καυτηρίασε μάλιστα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του Ποταμιού, οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις.

Οι αλεπάλληλες επικοινωνίες Μαξίμου-Καμμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το μέγαρο Μαξίμου είχε πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν έχει υποβάλει μήνυση. Γεγονός που έκανε πολλούς να εκτιμούν ότι επρόκειτο για πυροσβεστική παρέμβαση και υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις.

Βενιζέλος: Εξευτελιστική υπαναχώρηση

Για την υπόθεση έκαναν δηλώσεις η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φώφη Γεννηματά, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας. Μάλιστα ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξευτελιστική υπαναχώρηση της κυβέρνησης.

Λάμψιας: Ζήτησαν τη σύλληψή μου, το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή

«Ζήτησαν τη συλληψή μου για δήθεν συκοφαντικη δυσφήμιση του υπουργού Καμμένου. Το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή. Η δημοκρατία έχει αντισώματα», έγραψε στα social media ο διευθυντής των Νέων Παναγιώτης Λάμψιας, στην πρώτη αντίδρασή του.

Το tweet Καμμένου

«Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μύνηση που δεν έκανα» έγραψε ο Π. Καμμένος.

Τζανακόπουλος: Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε μέσω ανακοίνωσης:

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Τα Νέα: Περίεργα παιχνίδια της κυβέρνησης

Σε νέο άρθρο της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καταγγέλλουν περίεργα παιχνίδια της κυβέρνησης για τον εκβιασμό και τη φίμωση της εφημερίδας. Επιμένουν ότι ο Π. Καμμένος είχε επιχειρήσει την σύλληψη του διευθυντή Π. Λάμψια αλλά υπό το βάρος κομμάτων, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων και ύστερα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις οποίες μετείχε ενεργά το Μαξίμου, υπαναχώρησε ο υπ. Αμυνας.

Διαβάστε το άρθρο

«Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του Σκάι εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!!

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον Σκάι, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών».

Το προηγούμενο άρθρο που ανέβασαν τα Νέα

Νωρίτερα, σε άρθρο που ανέβασαν «Τα Νέα» και το in.gr γίνεται λόγος για «άθλια επίθεση κατά των Νέων» από τον υπ. Αμυνας ο οποίος, όπως αναφέρει «επιχειρεί να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθυνες που έχει για την πώληση στρατιωτικου οπλισμου στη Σαουδικη Αραβία».

Δείτε το άρθρο που ανέβηκε στα ΝΕΑ και στο in.gr

«Με νέα άθλια επίθεση κατά των «Νέων» επιχείρησε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε χθες νωρίς το απόγευμα να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου ήρθε σε συνέχεια ενός απίστευτου κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των ΝΕΩΝ σε πρωινή συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, με αφορμή την αποκάλυψη ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας, και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο κυβερνήσεων.

Ο ίδιος ο υπουργός που επαίρεται ότι ‘έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα ΝΕΑ και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση, και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά, και πλήθος σκιών.

Το ερώτημα βεβαίως μετά και την χθεσινή απόπειρα του Καμμένου να φιμώσει ΤΑ ΝΕΑ, είναι έως πότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κλείνει τα μάτια στην συνεχή, επιμονή, φασιστικού χαρακτήρα επίθεση του κυβερνητικού του εταίρου στον Τύπο, καθώς είναι πλέον φανερό ότι όσο σιωπά είναι αδύνατον να διαχωριστεί από τις ενέργειες του υπουργού Αμυνας, και η ανοχή που επιδεικνύει είναι τελικά συνενοχή!

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δήλωσε άγνοια τόσο για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς όσο και για την για την προσπάθεια να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του διευθυντή των ΝΕΩΝ, διότι ο μηνυτής-υπουργός κατά την πάγια πρακτική του, και προκειμένου να παρακάμψει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, δεν υπέβαλε την μήνυση στην Εισαγγελία.

in.gr

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ 

Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρόκληση και εξευτελισμός

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για προκλητική ενέργεια επίδειξης δύναμης και αναδίπλωση.

«Το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λίγη ώρα είναι εξευτελισμός. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνολικά και την κοινή αισθητική και θεσμική τους αντίληψη».

Για να καταλήξει ο κ. Βενιζέλος: «Είναι σημαντικό να βλέπουν ότι από ένα σημείο και μετά δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τις εγγυήσεις της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Γεννηματά: Χθες ήθελαν έξω τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν φυλακή το διευθυντή των Νέων

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει δε ως συνένοχο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη».

Τσιόδρας: Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ανήρτησε το παρακάτω tweet.

Το δημοσίευμα των Νέων για Καμμένο 

Σήμερα τα Νέα είχαν πρωτοσέλιδο για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με τίτλο «Ντοκουμέντο για τα ψεύδη Καμμένου», «Αρον άρον υπέγραψε με αυτόν». Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «με πρωτόγνωρη σπουδή κινήθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή τού εν λόγω επιχειρηματία. Ακόμη περισσότερο, το «Πεντάγωνο» έσπευσε άρον άρον να υπογράψει με τον Παπαδόπουλο, αγνοώντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»).
Οι βαριές σκιές, μάλιστα, που συνοδεύουν την υπόθεση γίνονται ακόμη βαρύτερες καθώς - όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» - το συμφωνητικό που υπεγράφη με τον επιχειρηματία φαίνεται να προλαμβάνει την επίσκεψη αράβων αξιωματούχων στη χώρα μας, προκειμένου να εξετάσουν με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχέδια συμφωνιών!».

Η απάντηση Καμμένου μέσω ΣΚΑΪ 
Για το «θέμα της Σαουδικής Αραβίας και του πληρεξούσιου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές» ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνο για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες». Αναφορικά με τα F16 ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική συνέντευξη άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει.

Επίσης, ανέφερε ότι έχοντας έλθει από τη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ, όπου η Τουρκία έβαλε θέμα άλλη μία φορά για την κατάργηση της συμφωνίας για την παρουσία της δυνάμεως του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού, «είχαμε τη στήριξη όλων των κρατών-μελών, απερρίφθη το αίτημα της Τουρκίας και αποφασίστηκε να συνεχίσει την παρουσία του το ΝΑΤΟ το οποίο και έχει αποτρέψει μεγάλες ροές». «Αλλά αυτό που εξηγήσαμε είναι ότι οι ροές δεν έχουν σταματήσει. Είναι μια θετική απόφαση και το σημαντικό είναι ότι το σύνολο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στήριξε την ελληνική θέση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Το έγγραφο που ανέβασε το ΥΠΕΘΑ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...