Κοινωνία

«Μπλεγμένος» και ο Έλληνας πρόξενος στην Βραζιλία στο σκάνδαλο Petrobras

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας PETROBRAS. Όπως δείχνουν τα στοιχεία "μπλεγμένος" σε αυτό είναι και ο Έλληνας πρόξενος στην Βραζιλία.

Αφορμή για την έναρξη της δικαστικής έρευνας στάθηκε η κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα.

«Μπλεγμένος σε δωροδοκίες ο Έλληνας πρόξενος»

Ο Κόστα ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές ότι ο πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.

Ο ίδιος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ο πρόξενος επί τιμή φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία σε 20 τουλάχιστον εταιρείες. Οι περισσότερες αν όχι όλες ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Την διενέργεια της έρευνας διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Αντικείμενο της η ενδεχόμενη τέλεση των αξιόποινων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ