Κόσμος

Μπαχτσελί: Αναξιόπιστη χώρα οι ΗΠΑ

Η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ δεν λέει να κοπάσει παρά τις κινήσεις καλής θέλησης των τελευταίων ημερών. «Αναξιόπιστη χώρα» χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί ρίχνοντας νέο λάδι στην φωτιά που ήδη καίει ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, ο Μπαχτσελί σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, δήλωσε πως οι ΗΠΑ παραβίασαν τους «κανόνες της συμμαχίας» ως προς την συμπεριφορά τους απέναντι στη Τουρκία. «Αν οι ΗΠΑ αρχικά έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης ώστε να πλησιάσουν σε όσα ζητά η Τουρκία, τότε το τουρκικό έθνος θα κάνει ότι είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

«Αλλά οι ΗΠΑ δεν το κάνουν» επεσήμανε τονίζοντας πως «Νομίζω πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν έναν αυτοέλεγχο». Οι δύο χώρες την Δευτέρα αποκατέστησαν μερικώς τις θεωρήσεις βίζας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έφτασε στις ΗΠΑ για 4ημερο ταξίδι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...