Κόσμος

To Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμένιων στη Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε από το συριακό στρατό (εικόνες)

Βηρυτός, Λίβανος (10:15 π.μ.) - Το Μνημείο του Αρμενικού Ολοκαυτώματος στο Κυβερνείο του Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SΑΑ) αφού το είχαν καταλάβει εδώ και αρκετά χρόνια οι τρομοκρατικές δυνάμεις.

Πριν απελευθερωθεί, το μνημείο είχε πληγεί πολύ άσχημα από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), το Μέτωπο αλ-Νόσρα (Jabhat Al-Nusra, Αλ Κάιντα στη Συρία) και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί τα άμεσα σχέδια της συριακής κυβέρνησης για την επισκευή του μνημείου, η αποκατάστασή του πιθανότατα θα γίνει κατά την ανοικοδόμηση της Ντέιρ Εζόρ.
Παρακάτω δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο συριακός στρατός του απελευθερωμένου Μνημείου του Αρμενικού Ολοκαυτώματος:

Η πόλη Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε πλήρως από τον Συριακό Αραβικό Στρατό την περασμένη Πέμπτη. ήταν μερικώς κατειλημμένη από το Ισλαμικό Κράτος για περισσότερα από τρία χρόνια πριν από την απελευθέρωσή της.

infognomonpolitics.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης