Κοινωνία

Με τον σούπερ κοριό της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο δολοφόνο της Δώρας

Αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι κινήσεις των αστυνομικών αρχών που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στην ομολογία του ο 58χρονος δράστης ανέφερε ότι έκλεβε φανοστάτες και μανουάλια από τα νεκροταφεία και τα πούλαγε για χαλκό ώστε να πάρει τη δόση του. Τη ματωμένη μπλούζα και το μαχαίρι με το οποίο κατακρεούργησε την άτυχη κοπέλα, τα πέταξε σε κάδους. Μετά την δολοφονία πήρε το λεωφορείο πήγε στο Πολυτεχνείο και από εκεί στην Ομόνοια. Κατέληξε στο κατάστημα της Μενάνδρου όπου πούλησε το κλεμμένο κινητό της Δώρας, πήρε 20 ευρώ τα οποία έδωσε για τη δόση του και έπεσε για ύπνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πληροφορίες που υπάρχουν, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του δολοφόνου έπαιξε η φορητή συσκευή σήματος εντοπισμού κινητού της αντιτρομοκρατικής που ανίχνευσε το σήμα κινητού της Ζέμπερη όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος άνοιξε το κινητό της 32χρονης. Η άρνηση της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη να δώσει το κινητό της, ήταν η αιτία της «σφαγής» της με 14 μαχαιριές, σύμφωνα με την ομολογία του 58χρονου τοξικομανή δράστη.

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο δράστης της άγριας δολοφονίας.

Τα αποτσίγαρα και το DNA

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 58χρονος να είναι ο δράστης και άλλων ληστειών μέσα σε νεκροταφεία της Αθήνας, ενώ αναμένεται να καλέσουν για αναγνώριση τον Ιερέα και υπαλλήλους του συγκεκριμένου νεκροταφείου, αλλά και άλλων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παρουσία τους στους συγκεκριμένους χώρους ή όχι.

Από την έρευνα στην σκηνή του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να είναι παραπάνω από σίγουροι, ότι είχαν το DNA του δολοφόνους της 32χρονης εφοριακού. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κλιμάκια της σήμανσης είχαν ανιχνεύσει και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφθασαν στα ίχνη του δολοφόνου αναζητώντας αρχικά το στίγμα του κινητού της άτυχης κοπέλας και στη συνέχεια υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχικά διαπίστωσαν ότι το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας, περίπου 15 λεπτά μετά την δολοφονία της έκλεισε, δίνοντας το τελευταίο του στίγμα σε κεραία εκπομπής της Ομόνοιας.

Από την αναζήτηση οπτικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το νεκροταφείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν «θολές» εικόνες ύποπτου δράστη. Παράλληλα ξεκίνησε το αστυνομικό «σαφάρι» των αστυνομικών σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων στην Ομόνοια. Έφθασαν στο κατώφλι καταστήματος στην οδό Μενάνδρου όπου ο δράστης επιχείρησε να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Το κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε καταγράψει τον δολοφόνο, με τους αστυνομικούς να έχουν πλέον την εικόνα του και ουσιαστικά και την ταυτότητά του. Έπειτα ξεκίνησε η αναζήτηση για τον εντοπισμό του κάτι που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, και λίγο αργότερα ο δράστης ομολογούσε την πράξη του.

Οι αστυνομικοί έστειλαν στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία προκάλεσαν την έκδοση διάταξης για την λήψη DNA, το οποίο αργότερα ταυτοποιήθηκε με τον γενετικό τύπο του ατόμου, που είχε εντοπιστεί σε αντικείμενα και χώρους της σκηνής του άγριου εγκλήματος. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ κατά την αποχώρησε του από τα δικαστήρια όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί, ο 58χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση, καθώς συγγγενείς του θύματος, αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό γύρω του και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν συγκρατώντας τη μητέρα του θύματος που φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» και τον πατέρα, ο οποίος φώναζε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης έτρεξε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας «Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί!». «Αλήτη! αλήτη» φώναζαν οι πολίτες.

Αποφυλακίστηκε ή όχι με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή και μεταφορά 37,5 κιλών κάνναβης.

Σύμφωνα, πάντως. με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο δράστης δεν είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. «Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ.», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...