Διατροφή

Με αυτό το κόλπο δεν μουχλιάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά χαλάνε αρκετά εύκολα αν δεν τηρήσετε κάποιους βασικούς κανόνες συντήρησης, είτε εντός είτε εκτός ψυγείου.

Σε ότι αφορά τα φρέσκα φρούτα υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα στο ψυγείο από την υπερβολική υγρασία. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καθαρό σφουγγάρι το οποίο θα τοποθετήσετε κάτω από τα φρούτα σας. Συγκεκριμένα, τοποθετήστε, όλα τα φρούτα σε μεγάλα τάπερ ή μπολ, τοποθετώντας στη βάση του τάπερ το σφουγγάρι, ή βάλτε κατευθείαν τα φρούτα σας στο συρτάρι του ψυγείου, φροντίζοντας να «στρώσετε» τον πάτο του με σφουγγάρια.Έτσι, όλη η υγρασία θα συσσωρεύεται στο σφουγγάρι και τα φρούτα σας δεν θα χαλάσουν εύκολα.

Σε ότι αφορά τις μπανάνες, τα ιδιαίτερα γευστικά φρούτα, διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου αλλά με λίγο πλαστικό περιτύλιγμα φαγητού στο κοτσάνι τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό: Μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν τα βάζετε στο ψυγείο καθώς είναι πιθανόν να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Φρέσκα λαχανικά

Αν δείτε πως τα λαχανικά σας έχουν λίγο μαραθεί μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο μπολ και να γεμίσετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες ξίδι και τα λαχανικά σας. Αφήστε τα εκεί για μισή ώρα και μόλις τα αφαιρέσετε από το μπολ θα δείτε πως θα έχουν αποκτήσει και πάλι τη ζωηράδα τους. Σκουπίστε τα καλά και βάλτε τα σε ένα κλειστό δοχείο ή τάπερ. Καταναλώστε τα 1-2 ώρες μετά.

Ιδιαίτερα σημαντικό: Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι εντός ψυγείου. Ένα άλλο σημαντικό λάθος που κάνουμε σχεδόν ολοι είναι να τοποθετούμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες στον ίδιο χώρο. Μεγάλο λάθος γιατί αναπτύσσουν ρίζες και αλλοιώνονται πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ