Εσωτερική Ασφάλεια

Με αλεξίσφαιρα έφτασαν στον εισαγγελέα οι Τούρκοι που συνελήφθησαν - Αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους

Φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν πριν από λίγο στον εισαγγελέα οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, μικρή ομάδα αλληλέγγυων που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων φώναζε συνθήματα υποστήριξης των συλληφθέντων.

Στα διαμερίσματα, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το σενάριο οι εννέα συλληφθέντες να σχεδίαζαν ενδεχόμενη βομβιστική επίθεση ενόψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο Νίκος Τόσκας δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ