Πολιτική

Λ. Αυγενάκης: “H υποβάθμιση της Εκκλησίας αποτελεί εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα”

Στην εκδήλωση της Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης για την αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος, στο Ηράκλειο, απηύθυνε χαιρετισμό χθες, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Σας συγχαίρω γι’ αυτή την εξαιρετική σας πρωτοβουλία, που αφορά σε ένα τόσο σημαντικό θέμα: την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποτυπωθεί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον Πρόεδρο μας κ. Κ. Μητσοτάκη (25-04-17): “… η Ν.Δ. δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση. …[το ενδεχόμενο] ουσιαστικής κατάργησης του άρθρου 3 αναφορικά με την επικρατούσα θρησκεία, κατοχύρωση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, κατοχύρωση των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος – Οικουμενικού Πατριαρχείου ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα προσέφερε σήμερα τίποτα ουσιαστικό.

Αντιθέτως, θα υποβάθμιζε τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, κάτι που θα συνιστούσε εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα …”.

Για τη ΝΔ, η Εκκλησία αποτελεί κιβωτό αρχών, αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας, θεμέλιο ανθρωπιστικών αξιών στην πράξη, όπου ήταν και παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή.

Διαφύλαξε και σμίλεψε τις παραδόσεις μας, σημάδεψε τις ατομικές και συλλογικές μνήμες μας, συνδιαμόρφωσε την ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού και κρατάει ακόμα και σήμερα δεμένους μεταξύ τους, αλλά και με το εθνικό κέντρο τους απανταχού Έλληνες».

«Η παράταξή μας τάσσεται κατά του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους και μαζί μας τάσσεται και η ελληνική κοινωνία, η οποία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, βρίσκει στήριγμα στην Εκκλησία η οποία δεν εκπληρώνει μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαιώνει και την κοινωνική της αποστολή.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πορεία του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ιστορίας», σημείωσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ