Κίνα

Κυρώσεις σε κινεζική τράπεζα για διασυνδέσεις με τη Βόρεια Κορέα επέβαλαν οι ΗΠΑ

Τον αποκλεισμό του κινεζικού τραπεζικού ομίλου Bank of Dandong από την αμερικανική αγορά αποφάσισε το τμήμα Επιβολής Ποινών Οικονομικών Εγκλημάτων, μετά τη διαπίστωση ενδείξεων για διασυνδέσεις υψηλού επιπέδου με τη Βόρεια Κορέα.

Η αμερικανική αρχή κατηγορεί την κινεζική τράπεζα για οικονομικές συναλλαγές με την Πιονγκγιάνγκ μέσω του αμερικανικού δικτύου.

Οι κυρώσεις στην Bank of Dandong επιβλήθηκαν μετά τη νέα χάρτα όρων και κανόνων που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, βάσει της οποίας θα τιμωρείται οποιαδήποτε εταιρεία διατηρτεί οικονομικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, μέσω των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη, οι αμερικανική αρχή διαπίστωσε ότι η τράπεζα διευκόλυνε συναλλαγές 786 εκατ. δολαρίων στο διάστημα μεταξύ του Μαΐου 2012 και του Μαΐου του 2015.

Το 17% των παραπάνω συναλλαγών αφορούσε εταιρείες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα, είτε με άλλες εταιρείες, είτε με μεμονωμένα άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ουάσινγκτον και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωσή της, η αμερικανική Αρχή έκανε λόγο για «ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση του πυρηνικού οπλικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ