Κοινωνία

Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της ταινίας «Καζαντζάκης» με την τελευταία ερμηνεία του Στ.Ψάλτη - Δείτε το! (βίντεο)


Το τελικό trailer της ταινίας «Καζαντζάκης» κυκλοφόρησε.

Η νέα ταινία του κορυφαίου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, επιθυμεί να είναι ένα έργο ανυψωτικό και λυτρωτικό για όλους τους Έλληνες που θα τους εμφορίσει δύναμη και αισιοδοξία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ακόμη, η ταινία θα φέρει σε επαφή τους Έλληνες με τον μεγάλο Άγνωστο Νίκο Καζαντζάκη που σε όλο το έργο του υπάρχει η μεγάλη του αγάπη για τους Έλληνες, την Κρήτη, την Ελλάδα, το Ελληνικό φως.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας

https://player.vimeo.com/video/240154626

«Μια από τις πιο μεγάλες χαρές που μπορεί ν’ αξιωθεί ο άνθρωπος στον κόσμο τούτο είναι να φυσάει αλαφρό αγεράκι και ν’ αρμενίζεις στο Αιγαίο˙ δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ πώς γίνεται να ‘ναι αλλιώς ο Παράδεισος» αναφέρει σε κείμενό του ο Γιάννης Σμαραγδής.

«Ποια άλλη χαρά στον ουρανό και τη γης, μπορεί να ‘ναι καλύτερα αρμονισμένη με το κορμί και με την ψυχή του ανθρώπου; Ο αγαπημένος αόρατος κόσμος γίνεται ορατός. Κι ό,τι λέμε Θεός και αιώνια ζωή, δεν αφανίζεται. Τι είναι ο κόρφος του Αβραάμ μπροστά στην ελληνική τούτη, καμωμένη από το νερό πέτρα και δροσερό μελτέμι, αιωνιότητα;
Κλείσε τη φριχτή ώρα του θανάτου τα μάτια. Κι αν δεις τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο, τη Μύκονο, θα μπεις χωρίς να μεσολαβήσει το χώμα, στον Παράδεισο. Χαίρουμουν που ήμουν άνθρωπος, άνθρωπος και Έλληνας.»

Ο μεγάλος οικουμενικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Το φιλμ θα προβληθεί σε μεγάλη διανομή στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από την Audio Visual.

Ας σημειωθεί ότι το 2017 έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του. Η εταιρεία Audio Visual είχε επίσης αναλάβει τη διανομή της ταινίας EL GRECO με το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 εισιτηρίων.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου την σύντροφό του Ελένη.

Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία.

Ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές.

Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του.

Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του El Greco ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης.

Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο Στάθης Ψάλτης. Ο ξαφνικός χαμός του είναι μεγάλη απώλεια για το χώρο του θεάματος, ωστόσο, άφησε το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος στην ταινία Καζαντζάκης με μια συγκλονιστική ερμηνεία και πρωτοφανή πνευματικότητα.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Η ταινία είναι γυρισμένη στα ελληνικά, για να ακουστεί ο κρουστός ελληνικός λόγος του Καζαντζάκη, ενώ ακούγονται και διάλογοι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Γιάννης Σμαραγδής, η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή, ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρις Σταύρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο ενδυματολόγος/σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η μοντέζ Στέλλα Φιλιπποπούλου και η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...