Κόσμος

Κοτζιάς: Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος – μέλος της Ε.Ε.

Την στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα κ. Κοτζιάς στο περιθώριο συνάντησής του με τον Αλβανό ομόλογό του. Από την Κρήτη, όπου συναντήθηκε με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι,ο κ. Κοτζιάς οι δύο χώρες συζητούν ζητήματα που είναι ανοικτά και τα οποία οι δύο πλευρές επιθυμούν να τα επιλύσουν.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά


«Με το συνάδελφό μου, Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες από χθες το πρωί. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και αύριο, πριν να πετάξουμε για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη.

Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ.

Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...