ΗΠΑ

Και ο υιός Φλιν στο επίκεντρο της έρευνας του ειδικού ανακριτή Μιούλερ

Η έρευνα του ανεξάρτητου ειδικού ανακριτή, Ρόμπερτ Μιούλερ στην υπόθεση πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Ένας από αυτούς και ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν που εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο νομικών συνεπειών κατά του γιου του, Μάικλ Φλιν Τζουνιορ, σχολιάζει το CNN.

Ο Φλιν Τζούνιορ, όπως και ο πατέρας του διερευνώνται από το ανεξάρτητο ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με δηλώσεις πολλαπλών πηγών στο CNN.

Οι ανησυχίες του Φλιν εντοπίζονται στην λήψη αποφάσεων αναφορικά με τον χειρισμό και την ανταπόκρισή του ίδιου, έναντι της έρευνας του ειδικού ανακριτή, που εξετάζει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων γύρω από την υπόθεση πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016. Ο Μιούλερ διερευνά επίσης και τις επιχειρηματικές σχέσεις που είχαν πρώην στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με την Ρωσία.

Ο Φλιν Τζούνιορ έχει συνεργαστεί με τον πατέρα του και είχε ενεργό εμπλοκή στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και προώθησης διπλωματικών επιδιώξεων (lobbying), στην εταιρία τους (Flynn Intel Group). Ο Φλιν Τζούνιορ στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, συνόδευε τον πατέρα του σε ταξίδια στο εξωτερικό, όπως, η επίσκεψη στην Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2015. Στην διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Φλιν δείπνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε εκδήλωση για το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ως όργανο άσκησης ρωσικής προπαγάνδας.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Φλιν βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ομοσπονδιακής έρευνας από το Νοέμβριο του 2016, πριν την έναρξη της έρευνας από τον Μιούλερ, τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, ο Φλιν διερευνάται από την ομάδα ερευνών του Μιούλερ για τις υπηρεσίες λόμπι που προσέφερε στην Τουρκία, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και τις οποίες δεν γνωστοποίησε όπως είχε νομική υποχρέωση να πράξει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση. Η παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ, για λογαριασμό μιας ξένης κυβέρνησης χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι παράνομη, όπως έχει αναφερθεί παραπάνω.

Ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος της έρευνας που διεξάγει ο Μιούλερ αναφορικά με τον Φλιν, είναι η ενδεχόμενη συμμετοχή του σε συζητήσεις αναφορικά με την μετακίνηση του Τούρκου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στην Πενσιλβανία, σύμφωνα με πηγές που έχουν ενημερωθεί σχετικά. Στο παρελθόν εκπρόσωπος του Φλιν έχει αρνηθεί την πραγματοποίηση τέτοιων συζητήσεων.

Ο δικηγόρος του Φλιν δεν ανταποκρίθηκε σε διαδοχικά αιτήματα σχολιασμού των εξελίξεων, ενώ ο δικηγόρος του Φλιν Τζούνιορ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις. “Η απογοήτευση στα πρόσωπά σας όταν δεν θα μπω στην φυλακή, θ’ αξίζει όλο αυτό το βάσανο,” έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, την Κυριακή, ο Φλιν Τζούνιορ.

Παράλληλα, τα στελέχη της ομάδας του Μιούλερ έχουν ρωτήσει σχετικά με τις αναρτήσεις του Φλιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Twitter, χωρίς ωστόσο, η διάσταση αυτή να αποτελεί σημαντικό σημείο προσοχής για την κατεύθυνση των ερευνών, σύμφωνα μ’ έναν μάρτυρα που έχε ήδη καταθέσει.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τόσο ο Φλιν όσο και γιος του ακολουθούσαν κι μοιράζονταν αναρτήσεις από λογαριασμούς στο Twitter, για τους οποίους πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Ρώσων τρόλερς. Η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μία λίστα λογαριασμών στο Twitter, οι οποίοι σχετίζονται με τις προσπάθειες εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...