Κοινωνία

Θρίλερ στο «Νησί του Φόνου»: Βρέθηκαν εκατοντάδες ανθρώπινοι σκελετοί (βίντεο)

Τη σκοτεινή ιστορία του μικρού νησιού στην Αυστραλία έφερε ξανά στο φως η εκπομπή «60 minutes».

Κάτω από την άμμο σε αυτό το νησί του Ινδικού Ωκεανού που ονομάστηκε «Νησί του Φόνου» κρύβεται η πρώτη μαζική δολοφονία ανθρώπων στην αυστραλιανή ήπειρο που έλαβε χώρα πριν από 400 περίπου χρόνια.

Πρόκειται για την ανταρσία και τη σφαγή που σημειώθηκε στο ολλανδικό πλοίο «Batavia» το 1629. Ακολουθώντας πορεία προς το νότο, το πλοίο χτύπησε σε ύφαλο περίπου 25 μίλια ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας κοντά στα νησιά Houtman Abrolhos, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ινδικό Ωκεανό.

Περίπου 40 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ακτή. Παράλληλα, 125 άνδρες, γυναίκες και παιδία -που κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή και περίμεναν να τους σώσουν- σφαγιάστηκαν από στασιαστές μέσα σε διάστημα τριών μηνών και ρίχτηκαν σε ομαδικούς τάφους.

Ο δημοσιογράφος Liam Bartlett επέστρεψε στη σκηνή του εγκλήματος μαζί με αρχαιολόγους από την Αυστραλία και τις Κάτω Χώρες που προσπαθούν ν' ανακαλύψουν πώς έζησαν αυτοί οι άνθρωποι και κυρίως πώς πέθαναν. «Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον πως οι σκελετοί είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτούν προς διαφορετική κατεύθυνση.

Η Ολλανδή αρχαιολόγος Wendy van Duivenvoorde δήλωσε ότι με τη δουλειά της στο νησί θέλει να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων. «Να δώσουμε κάτι πίσω στους ανθρώπους που εγκαταλείφθηκαν σε αυτόν τον τόπο στην άκρη της γης», ανέφερε.

Ο ανθρωπολόγος Dan Franklin ανέφερε ότι το αλκαλικό έδαφος ευνοεί τη διατήρηση των σκελετών. Οι στασιαστές που ευθύνονταν για τους μαζικούς φόνους συνελήφθησαν και απαγχονίστηκαν.

Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό πόσα θύματα είναι θαμμένα στην άμμο. Οι ανασκαφές συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...