Εκκλησία

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου καταδικάζει τις επιθέσεις στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Θέση υπέρ του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, παρέχοντας του στήριξη και καταδικάζοντας τις επιθέσεις εναντίον του, πήρε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε:

«Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας από της Κυριακής, 26ης, μέχρι και της Τετάρτης, 29ης  Νοεμβρίου 2017.

Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Εν τω τέλει των εργασιών αυτής η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατεδίκασε τα εσχάτως δημοσιευθέντα σχόλια διά το ανακύψαν εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέμα και τα εις βάρος του προσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, τον οποίον τα μέλη της Ιεράς Συνόδου περιβάλλουν μετ᾿ αδελφικής αγάπης και τιμής.

Αι σχετικαί συζητήσεις κατά τας συνοδικάς συνεδρίας διεξήχθησαν, ως πάντοτε, εν πνεύματι ελευθερίας και αδελφικής αγάπης και κατά τρόπον πολιτισμένον, κατά το πέρας δε αυτών αντηλλάγησαν μεταξύ της Α. Θ. Παναγιότητος και του Σεβ. Mητροπολίτου Γέροντος Νικαίας κ. Κωνσταντίνου, εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αι ειθισμέναι εόρτιοι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί ταίς επερχομέναις Εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...