Περιβάλλον

Εφιάλτης: Νέο, διπλό κύμα χτυπάει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες - 14 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τις πλημμύρες! Απίστευτη τραγωδία


Aνανέωση

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την φονική κακοκαιρία στην Δυτική Αττική. Στους 14 οι νεκροί, oι 12 νεκροί ανακοινώθηκαν από την πυροσβεστική και οι άλλοι 2 από το Λιμενικό. 10 οι τραυματίες με μια γυναίκα να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Και οχήματα του στρατού είναι πλέον στην διάθεση της Περιφέρειας Αττικής ενώ υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για την φονική κακοκαιρία.

Στις 14:47, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους οκτώ, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ λίγο αργότερα το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο μεταφέρθηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους εννιά.

Νωρίτερα, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που ανέβασαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών στους επτά. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί.

Από τους επτά νεκρούς οι πέντε έχουν βρεθεί στη θάλασσα, όπως προαναφέρθηκε, δύο στα σπίτια τους, δύο σε αυλές και ένα ακόμη άτομο στην εθνική οδό. Στο Θριάσειο έχουν μεταφερθεί έξι από τους επτά νεκρούς, μια γυναίκα 82 ετών και πέντε άνδρες ηλικίας (κατά προσέγγιση) 35, 45, 50, 60 και 70 ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων.

Τα άλλα δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα σε βενζινάδικο, στο 2ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θηβών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι δεν απαντούν στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.

=========================================================

Eκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς αναμένεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Χάος από το ανελέητο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας. Πληροφορίες και για αγνοούμενους μετά από απεγνωσμένα τηλεφωνήματα συγγενών τους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι περιοχές σε Μαγούλα, Μάνδρα και Νεα Πέραμο. Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 12:40 μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαωθεί πέντε νεκροί, ενώ και πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.

Ενας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη. Αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων στο διαμέρισμα.

Σήμερα τα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ τη νύχτα η κακοκαιρία θα πλήξει Σποράδες και Εύβοια.

Αύριο Πέμπτη τα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, σχεδόν ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας την Εύβοια και τις Σποράδες, αλλά και τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη τη νύχτα.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα πλήξει τις περιοχές νότια της Κέρκυρας, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κέρκυρα και την Ήπειρο. Ανάσα θα πάρουμε από το βράδυ του Σαββάτου οπότε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί.

Εντωμεταξύ, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που έχει πλήξει την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο. Ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής έκανε λόγο για 5ο νεκρό χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο τέταρτο θύμα βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην εθνική οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Τόσο η περιοχή της Μάνδρας όσο και της Νέας Περάμου τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άλλα τέσσερα άτομα που χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολη η προσέγγισή τους.

Χάος σε ολόκληρη την περιοχή

Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω!

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής δύο ακόμη γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας, ενώ στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος και ο οδηγός ενός βυτιοφόρου που κινούνταν στην παλιά εθνική Αθηνών Θηβών στο ύψος των Βιλίων.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τεράστια η καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά “πνίγηκαν” από τα νερά.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής η Πυροσβεστική επιχειρεί σε 80 σημεία. Υπάρχουν 250 πυροσβέστες που έσπευσαν σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα από Ελευσίνα, Μέγαρα και Αθήνα για να βοηθήσουν.

Ο δήμαρχος περιγράφει μια εικόνα βιβλικής καταστροφής. Δεκάδες σπίτια, και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες είναι και τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την εθνική οδό όπου τα νερά έχουν καλύψει πλήρως ένα λεοφορείο, ενώ ακόμη και οι οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στις οροφές των οχημάτων τους.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα.Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν 12 άτομα.

Η περιοχή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού και η περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει κοπεί και η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινούνται.

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 340 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει οδηγούς από αυτοκίνητα, αλλά και άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Κλειστή η Νέα και η παλιά Εθνική Οδός

Τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο, έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Για να μην κινδυνέψουν οδηγοί η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δύο σημεία στο ρεύμα προς Κόρινθο και σε ένα ακόμη στο ρεύμα προς Αθήνα, εκτρέποντας την κυκλοφορία προς τους παραδρόμους.

Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται στο 15ο χιλιόμετρο και στο 21ο χιλιόμετρο σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο δρόμος έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση. Τα νερά έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο 39ο χιλιόμετρο.

Σε ποια σημεία στις εθνικές οδούς έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες, ωστόσο κανένας πολίτης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, τα νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οδηγός που μίλησε στον Ant1, κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια.

«Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού», είπε ενώ περιγράφοντας το σκηνικό ανέφερε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Εργαζόμενος στο «Καλημέρα Ελλάδα» πρόλαβε, από θαύμα, να βγει από το αυτοκίνητό του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο ίδιος σημείωσε πως «έχει ξεχειλίσει το ποτάμι», αναφέροντας πως στο σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που βρισκόταν περίπου στις επτά το πρωί εκείνος «έχουν παρασυρθεί δέκα αυτοκίνητα, περίπου».

Δραματικές περιγραφές

Εγκλωβισμένος οδηγός φορτηγού που κινείτο στο ύψος της Σχολής Πυροβολικού, παραμένει εγκλωβισμένος για ώρες στο σημείο, αφού προηγουμένως η Πυροσβεστική κατάφερε να απομακρύνει δύο οδηγούς μικρών οχημάτων.

Λόγω του ύψους του δικού του οχήματος, η προσέγγισή του είναι δύσκολη.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, «Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού».

Περιγράφοντας το σκηνικό είπε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας έχει ως εξής:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τυπικά ισχυρές στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νότια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 16-11-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες Πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7Μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fredna%2Fvideos%2F10215292092402496%2F&show_text=0&width=560

https://www.youtube.com/watch?v=9RTJ7g4Lr4U

https://www.youtube.com/watch?v=JaeIRnYfQ1g
https://www.youtube.com/watch?v=fds1oNrDuvkhttps://www.youtube.com/watch?v=uBFGbCSNru8Φωτογραφία της Εύα Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές