Πολιτική

Επιμένει η ΝΔ για τη συμφωνία υπουργείου Άμυνας και Σαουδικής Αραβίας - Κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης τoυ πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, καταθέτει σήμερα Δευτέρα η ΝΔ όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τα έγγραφα που παρουσιάζει ο κ. Καμμένος είναι αμφιβόλου γνησιότητας, αρμόδιοι να τα κρίνουν δεν είναι οι πολιτικοί, άλλα η δικαιοσύνη στην όποια προσέφυγε η ΝΔ», τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα πρέπει να απαντήσει αν γνώριζε το έγγραφο της πρεσβείας μας στο Ριάντ που ενημέρωνε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί το σαουδαραβικό κράτος.

«Η ιστορία με τα εξοπλιστικά στο υπουργείο Άμυνας είναι πικρή», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Tην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία φέρνει στη Βουλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων.

«Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη συναλλαγή, έναν ατζέντη. Έναν μεσάζοντα. Για να πάρει τα ποσοστά του ο Παπαδόπουλος γίνεται η σύγκρουση και τελικά δεν υπογράφεται η συμφωνία και το Ελληνικό Δημόσιο χάνει 64 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε και έγγραφο που έστειλε τέλη Αύγουστου στο υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος δεν έχει πληρεξούσιο να υπογράψει, ενώ οι Σαουδάραβες ζητούσαν διακρατική συμφωνία στέλνοντας στην Ελλάδα πενταμελή τους αντιπροσωπεία. Συμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπογράψει καμία συμφωνία.

«Ποια η θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη διεθνή αυτή ταπείνωση;» διερωτάται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Ο κ. Καμμένος παρουσίασε ένα έγγραφο προκειμένου να υποστηρίξει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο όμως αφορά άλλου είδους πυρομαχικά. Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος και το Βασίλειο της Ιορδανίας για την ίδια αγορά πυρομαχικών, ενώ ο επικεφαλής της προξενικής Αρχής στην ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ δηλώνει ρητώς ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας» σημειώνει ο βουλευτής.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να απαντήσει άμεσα, επίσημα, για να ξεκαθαρίσει όλη την υπόθεση… Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει αυτές οι ατασθαλίες» δήλωσε στον σταθμό μας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, επισείοντας την προσοχή σε ενδεχόμενο διπλωματικής όξυνσης με το βασίλειο.

«Είναι ενοχλητική πολιτικά η υπόθεση… Όταν βγαίνουν συνέχεια στοιχεία, από τη μια ή την άλλη μεριά, το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει (…) καλώ τον εξοχότατο πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει την υπόθεση» πρόσθεσε δε ο κ. Καμμένος, αποστασιοποιούμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

«Τιμωρείται ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Κλουβάτος, τον μεταθέτουν από τη Σαουδική Αραβία στο Λονδίνο» παρενέβη ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ