Κόσμος

Επιζών του Μπατακλάν αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά το μακελειό στο Παρίσι

Δύο ολόκληρα χρόνια μετά την αποτρόπαια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 130 άτομα, ένας από τους επιζώντες του νυχτερινού κέντρου Μπατακλάν, όπου εισέβαλαν κατά τη διάρκεια συναυλίας ένοπλοι τρομοκράτες σπέρνοντας τον θάνατο, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Guillaume Valette αγωνιζόταν να επουλώσει τις «πληγές» που του είχε ανοίξει η τραυματική εμπειρία που έζησε στις 13 Νοέμβρη του 2015 με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου και της οικογένειάς του. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτήν την τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή του.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός 13Onze15: Fraternité et Verite, που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και των συγγενών τους, ο κ. Valette είχε αρνηθεί τη βοήθεια του οργανισμού και είχε επιλέξει έναν δικό του ψυχολόγο. Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν ξεπεράστηκαν, με αποτέλεσμα να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του στις 24 Νοέμβρη.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ψυχολογικά τραύματα που υφίστανται οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις επιθέσεις είναι βαθιά και επίμονα. Πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά και να αντιμετωπίζονται σε βάθος χρόνου», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...