Αρχείο

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: Ποια είναι τα δύο άτομα που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Το προφίλ των ατόμων που απαρτίζουν την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» προσπαθούν να αναλύσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ψηλόλιγνος νεαρός με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ, ο οδηγός και οι τρεις «μεσήλικες Εξαρχειώτες» αποτελούν σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής την οργάνωση που κλιμακώνει τη δράση της.

«Θεωρούμε βέβαιο ότι τα μέλη της έχουν άσβεστο μίσος για τους ένστολους, πιθανόν γιατί στο παρελθόν έχουν άσχημα βιώματα. Δενν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες...», τονίζουν πηγές της αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» διατηρεί διασυνδέσεις με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», άλλα και με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Πλέον οι Αρχές επικεντρώνονται σε έναν  ψηλόλιγνο 30άρη ο οποίος με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε 3 φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ και είχε πάρει μέρος και στις προηγούμενες επιθέσεις. Δίπλα του, υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα τα οποία γνωρίζουν οι Αρχές αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους και τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Όσο για τον οδηγό, εκτιμάται ότι αποτελεί το νεότερο μέλος της οργάνωσης.

Παράλληλα εξετάζεται αν ο 29χρονος συλληφθής Κ. Γιαγτζόγλου είχε οποιαδήποτε σχέση με το χθεσινό χτύπημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ