Κόσμος

Εκτός ελέγχου και συναγωνισμού η Τουρκία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ρίχνει 5 δισ για όπλα και εξήγγειλε το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο - Και μεις ούτε βίδες...

Εκτός ελέγχου και συναγωνισμού η Τουρκία η οποία κατασκευάζει πλέον όπλα, ολοκληρώνει εξελιγμένα αμυντικά προγράμματα, αεροπλανοφόρο κτλ και πλέον έβαλε μπρος και για..εθνικό αυτοκίνητο. 

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 22 εξοπλιστικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού $5 δισ. ενέκρινε σε χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αντιβαλλιστικό σύστημα, αντιαεροπορικό σύστημα, εκσυγχρονισμός αρμάτων μάχης και πολλά άλλα με τον Μ.Γιλντιρίμ να δηλώνει ότι "στην αποτροπή και στην αμυντική βιομηχανία, η Τουρκία συναντά τις ανάγκες της με τις δικές τις ικανότητες και βοηθά(!) επίσης και άλλες χώρες στην περιοχή".

Ασκησε κριτική επίσης σε άλλες χώρες οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία...

"Δεν ακολουθούμε τέτοια πολιτική. Επιτρέπουμε σε φιλικές και αδελφικές χώρες να επωφεληθούν από την τεχνολογία και τις πληροφορίες(γνώσεις) που διαθέτουμε".

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η:

Ανάπτυξη πυραύλων και έξυπνων πυρομαχικών

Ανάπτυξη και κατασκευή τυφεκίων και πιστολιών και μαζική παραγωγή τους

Εκτοξευτές βομβίδων

Εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη και μαζική παραγωγή στρατιωτικών και γενικής χρήσης ελικοπτέρων.

Ανάπτυξη εγχώριου συστήματος αντιαεροπορικής-αντιβαλλιστικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς

Ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών

Ναυτικές πλατφόρμες, με τον οπλισμό και άλλα οπλικά συστήματα

Aλλα ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν σταματά μόνο εκεί.

Σε μια τελετή γεμάτη επισημότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα τους εκπροσώπους 5 τούρκικων εταιρειών, δίνοντάς τους το πράσινο φως για τη δημιουργία του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου στην ιστορία.

To πρώτο βήμα για το εγχώριο αυτοκίνητο έγινε από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που θα κατασκευάσουν το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τις Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και το 2021 να ξεκινήσει η πώλησή του.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την Ευρώπη αφού εκεί βρίσκονται πολλά εργοστάσια εταιρειών όπως η Toyota, η Ford, η Hyundai κ.ο.κ.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στο έργο αυτό, το οποίο πιστεύω ότι κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους στόχους της Τουρκίας για το 2023. Θέλω να αγοράσω το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει στην αγορά με την προϋπόθεση ότι θα το πληρώσω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει ότι «θα χαιρόμασταν περισσότερο εάν θελήσουν να στραφούν απευθείας σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εμείς θα τους δώσουμε κάθε στήριξη όποια και αν είναι η απάντησή τους. Φτάνει μόνο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το μεγάλο όνειρο του τουρκικού έθνους».

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ από την πλευρά του είπε ότι το πρόγραμμα παραγωγής εγχώριου αυτοκινήτου είναι σημαντικό για να κάνει η Τουρκία το οικονομικό άλμα.

«Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε σε σύντομο διάστημα να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί προϊόν του μυαλού και του ιδρώτα μας και να προτιμηθεί από την εσωτερική και την παγκόσμια αγορά. Θα κάνουμε οποιοδήποτε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση για να φτάσουμε στη σύγχρονη τεχνολογία, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Μετά το πέρας των ομιλιών υπεγράφη το συμβόλαιο με τις πέντε εταιρείες της κοινοπραξίας.

https://www.youtube.com/watch?v=zKoc9pC4USM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ