Μέση Ανατολή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Πακιστάν – Ο στρατός βγήκε στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ (εικόνες, βίντεο)

Η κυβέρνηση του Πακιστάν απευθύνθηκε στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την τάξη στο Ισλαμαμπάντ, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ισλαμιστών διαδηλωτών στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 1 άνθρωπο, έγινε γνωστό σήμερα (25/11) από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η κυβέρνηση (…) εξουσιοδοτεί την ανάπτυξη ενός επαρκούς αριθμού στρατιωτών των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων (…) για να συνδράμουν τις πολιτικές δυνάμεις, (ώστε να) τηρηθεί η τάξη στην περιοχή του Ισλαμαμπάντ από την 25η Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας», επισημαίνεται σε ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τις διοικητικές αρχές του Ισλαμαμπάντ.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται αφού οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περίπου 8.500 αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί, που αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τους 2.000 διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει από την 6η Νοεμβρίου τον κεντρικό οδικό άξονα του Ισλαμαμπάντ.

Εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών απάντησαν στη «βροχή» από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταγαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι επίσης πυρπόλησαν περιπολικά της αστυνομίας, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

https://youtu.be/ZHo1JkQSoeg

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε αφού δέχθηκε μια πέτρα στο κεφάλι.

Τουλάχιστον 190 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 137 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν καταλάβει από τις 6 Νοεμβρίου μια γέφυρα που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με τη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι, παραλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων και δημιουργώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα.

Ανήκουν σε μια θρησκευτική οργάνωση, την Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ Ράσουλ Άλαχ Πακιστάν, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας επειδή ήθελε να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία. Στο μεταξύ το σχέδιο έχει εγκαταλειφθεί.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ