Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ-Η Τουρκική πολεμική αεροπορία έχει βάλει στο στόχαστρο την Κύπρο-Συναγερμός σε ΓΕΕΦ και ΓΕΕΘΑ

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έχουν στοχοποιήσει τον κυπριακό εθνικό εναέριο χώρο υλοποιώντας «εικονικές προσβολές» κρισίμων εγκαταστάσεων , προκαλώντας συναγερμό  στην ανώτατη στρατιωτική διοίκηση του ΓΕΕΦ, για τις προθέσεις του Ερντογάν το επόμενο διάστημα.

https://youtu.be/GleEw5sBpnU?t=5

Πληροφορίες από την Μεγαλόνησο φέρουν τους Τούρκους να τεστάρουν πάρα πολύ συχνά το σύστημα αεράμυνας της Κύπρου, με τον εντοπισμό των ραντάρ , κινήσεων των κυπριακών δυνάμεων, στρατόπεδα, ειδικά κατά την περίοδο ασκήσεων του κυπριακού στρατού, καταγράφοντας τα πάντα «…σαν να ετοιμάζονται …για κάτι…στο εγγύς μέλλον».

Τουρκικά μαχητικά υλοποιούν συνδυασμένες και προμελετημένες  παραβιάσεις και παραβάσεις του κυπριακού εθνικού εναέριου χώρου του FIR Λευκωσίας σχεδόν σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

https://youtu.be/w9g4YDFoONs?t=2

Μάλιστα θα έλεγε κάποιος έμπειρος επί των αεροπορικών θεμάτων  ότι οι νέο-οθωμανοί υλοποιούν πρόβα τζενεράλε στην νέα γενιά των Τούρκων πιλότων οι οποίοι επανδρώνουν πλέον τα μαχητικά της τουρκικής πολεμικός αεροπορίας .

Είναι γνωστή η τεράστια «αποψίλωση» έμπειρων πιλότων μετά το πραξικόπημα και τις μαζικές συλλήψεις αξιωματικών της  τουρκικής αεροπορίας, οι οποίες έχουν  προκαλέσει αναταράξεις στην ομαλή λειτουργία του συστήματος επάνδρωσης των αεροσκαφών και των πτήσεων  που διενεργούσαν οι Τούρκοι πριν.

Το Κέντρο Ελέγχου του Τμήματος της κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας, εξέδωσε στατιστικά για την δράση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, στα οποία αναφέρεται ότι  οι Τούρκοι πιλότοι προβαίνουν  σε μία παραβίαση του κυπριακού εθνικού εναέριου χώρου κάθε δύο μέρες, ενώ οι παραβιάσεις και παραβάσεις εμφανίζουν αύξηση σε συχνότητα, χρονική διάρκεια αλλά και αριθμούς εμπλεκομένων αεροσκαφών όταν λαμβάνουν χώρα «ιδιαίτερα»  πολιτικά γεγονότα.

https://youtu.be/tLpkQ8dOvTo?t=3

Στρατιωτικοί   και αμυντικοί  αναλυτές συνδέουν άμεσα την ένταση και πυκνότητα των τουρκικών εναερίων προκλήσεων με το επίπεδο αποτρεπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το υπάρχον σύστημα αεράμυνας.

Το ίδιο ακριβώς υλοποιούν οι Τούρκοι και στο Αιγαίο με συνδυασμένες πτήσεις COMAO συνοδεία αεροσκαφών υποκλοπών,  τεστάροντας την δυνατότητα δράσης των αεροσκαφών τους ακόμη και σε διμέτωπο αγώνα κατά Ελλάδος και Κύπρου.

Όλα αυτά δεν έχουν ξεφύγει της κυπριακής και ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας  , οι οποίες εκπονούν σχέδια αντιμετώπισης των Τούρκων σε πιθανή εμπλοκή με την Άγκυρα.

Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι η συχνότητα των τουρκικών προκλητικών κινήσεων ..οι οποίες όμως αποτυπώνονται και στα ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Νάπολη αλλά και στην Σούδα .

https://youtu.be/MGDU7nanPgo?t=1

Τα ενεργειακά σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων από την Κύπρο και η πιθανή ίσως ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα έχουν θέσει σε  «συναγερμό» τους Τούρκους , για αυτό προσπαθούν να προκαλέσουν διακοπή όλων αυτών των διαδικασιών.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά δημοσίευση από  τον τουρκικό τύπο , η οποία αποκαλύπτει ότι σε παλαιότερη σύσκεψη στην Άγκυρα η απόφαση του Ερντογάν και των Τούρκων επιτελών για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο  ήταν ότι,  ..αξίζει ακόμη και ένας αιφνιδιαστικός πόλεμος «μικρής διάρκειας»..με την Ελλάδα και την Κύπρο ώστε να λάβει η Άγκυρα το μερίδιο της.

Αυτό που ξεχνά όμως ο Σουλτάνος είναι ότι απέναντι του έχει τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ  και την πιο αξιόμαχη αεροπορική δύναμη μετά τις ΗΠΑ,  η οποία σύμφωνα με τους Ισραηλινούς θα «σκόρπιζε» την τουρκική αεροπορία σε 48 ώρες .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης