Κοινωνία

Δώρα Ζέμπερη: Σοκάρει η μαρτυρία του ιερέα! «Είχε παντού αίματα» - «Της έλεγα να μην έρχεται»


Ο πάτερ Θεόδωρος είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα στη Δώρα Ζέμπερη, λίγο πριν η 32χρονη εφοριακός αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα σε μια «λίμνη» αίματος.

Ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την φρικιαστική εικόνα που αντίκρισε και τις στιγμές τρόμου, λίγα λεπτά μετά την άγρια δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Την είδα που πέρασε. Ήταν μόνη της. Είχαμε μιλήσει κάποιες φορές. Είχε πολύ άγχος», είπε αρχικά ο πάτερ Θεόδωρος. Και συνέχισε, αναφερόμενος στην στιγμή της δολοφονίας: «Την άκουσε ένα παλικάρι. Ήταν όλο αίματα. Κοίταξα κάτω, είδα ότι ανέπνεε. Είχε παντού αίματα. Το πιο πολύ αίμα ήταν πάνω στα ρούχα της. Βρήκα κάτω μόνο το μπουφάν της. Ήρθε η Άμεση Δράση και μετά το ΕΚΑΒ. Μόνο εγώ την ακούμπησα και έδωσα DNA για να μην φαίνονται τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα».

https://www.youtube.com/embed/jhHhhxoaJbg?feature=oembed

Για τις συνομιλίες που είχε με την Δώρα Ζέμπερη, είπε: «Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει (σ.σ. τον θάνατο του παιδικού φίλου της, Γιάννη). Της έλεγα «μην κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν σε ωφελεί. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει». Μετά μου είπε ότι πήγε σε γιατρό… Ερχόταν πάντα μόνη της. Το Σάββατο και την Κυριακή που δεν δούλευε, ερχόταν τα πρωινά».

Ο πάτερ Θεόδωρος επισήμανε επίσης πως η μάντρα είναι πιο χαμηλή, κοντά στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη.

Δώρα Ζέμπερη: Ληστεία με σεξουαλικά κίνητρα

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με μια ειδεχθή περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας.

Δηλαδή, ο κακοποιός επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα της άτυχης εφοριακού και παράλληλα να ασελγήσει σε βάρος της. Η άτυχη Δώρα Ζέμπερη φαίνεται να αντέδρασε και μάλιστα να χτύπησε τον αδίστακτο δολοφόνο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εξαγριωθεί, να την καταδιώξει και τελικά να ξεσπάσει επάνω της την μανία του με 14 μαχαιριές.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει, τόσο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, όσο και από κάμερες σε καταστήματα και επιχειρήσεις, έχουν καταλήξει σε μια συγκεκριμένη εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν πλάνα από άγνωστο άτομο, ίσως αλλοδαπό, ο οποίος διασχίζει την Λ. Ηρακλείου από σημείο που δεν υπάρχει πρόσβαση για πεζούς και μάλιστα κοντά στην μάνδρα του Β’ Νεκροταφείου.

Το άτομο φθάνει στην οδό Ηρακλείου, παράδρομο της Λεωφόρου, και κατευθύνεται πεζό προς το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό, χωρίς όμως να εισέρχεται, καθώς από εκεί και έπειτα τα ίχνη του χάνονται από τις κάμερες.

Έτσι έγινε η άγρια δολοφονία

Έπειτα και από την ολοκλήρωση τις νεκροτομής, συνδυαστικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να χαρτογραφήσουν βήμα προς βήμα την άγρια δολοφονία. Συγκεκριμένα, η Δώρα Ζέμπερη βρισκόταν στο μνήμα του στενού της φίλου, ο οποίος είχε χάσει την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, όταν δέχθηκε την πρώτη μαχαιριά στην πλάτη.

Η Δώρα Ζέμπερη προσπάθησε να αντιδράσει. Ακολούθησε μια μικρή καταδίωξη ανάμεσα στα μνήματα. Μέχρι που ο δολοφόνος κατάφερε να την ακινητοποιήσει και να αρχίσει να την μαχαιρώνει…

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, Σωτήρη Μπουζιάνου, που πραγματοποίησε την νεκροτομή, ο δράστης είχε πάθος και συνάμα μίσος για τη Δώρα Ζέμπερη.

Όπως διαπίστωσε, η 32χρονη εφοριακός φέρει τουλάχιστον 14 μαχαιριές στην πλάτη, το θώρακα, την κοιλιακή χώρα, το πρόσωπο και το χέρι.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...