Οικονομία

Διπλό «χτύπημα» από την Emirates κατά της Airbus

Ψυχρολουσία: αυτή είναι η λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει την κατάσταση όπως αυτή εξελίχθηκε για την Airbus στην αεροπορική έκθεση Dubai Air Show, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Emirates ζητάει εγγυήσεις από την Airbus για την διατήρηση της παραγωγής του αεροσκάφους Α380 για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών πριν προχωρήσει σε παραγγελία νέων αεροσκαφών, σύμφωνα με δηλώσεις του Τim Clark.

Ταυτόχρονα, η Emirates ανακοίνωση την παραγγελία 40 αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner, αξίας 15,1 δισ. δολαρίων, ενώ μπορεί να παραγγείλει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Πρόκειται για παραγγελία που διεκδικούσε και η Airbus, αλλά τελικά ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά οι Emirates είχε παραγγείλει 70 Airbus A350, ωστόσο ακύρωσε τη συγκεκριμένη παραγγελία το 2014 και έκτοτε άνοιξε ο δρόμος για τη Boeing.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...