Κυβέρνηση

Διευθύντρια ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύμβουλος του Πολάκη με πίεσε να καταθέσω ψευδή στοιχεία για τον A. Γεωργιάδη

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κατήγγειλε ότι δέχθηκε πιέσεις και εργασιακό «μπούλινγκ» από μετακλητό υπάλληλο, ειδικό σύμβολο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προκειμένου να αναφέρει ψευδώς ότι οι 23 προσληφθέντες ως συνεργάτες επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, ενώ ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας, με τις ερωτήσεις του, θέλησε να αναδείξει ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ επικρατούσε οικογενειοκρατία εκλεκτών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως ο σύζυγος της κυρίας Θεοφιλάτου, Σταμάτης Πουλής, είναι και αυτός εργαζόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και μάλιστα μετείχε σε υπηρεσιακά συμβούλια και επιτροπές αξιολόγησης παραλαβών και προμηθειών.

Η αδελφή της Κωνσταντίνα υπήρξε και εκείνη ένα διάστημα συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι που αποσπάστηκε στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ και ο σύζυγός της αδελφής της, Γεώργιος Δρόσης, ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κυρία Ανδρονίκη Θεοφλάτου, πάντως, αντέδρασε έντονα, μιλώντας για συκοφαντική δυσφήμιση μελών της οικογένειάς της, με ψευδή στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και για τα οποία ο γαμπρός της έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Νότης Μηταράκης και Γιώργιος Γεωργαντάς, στις καταγγελίες της κυρίας Θεοφιλάτου περί «πιέσεων και απειλών που δέχθηκε από μετακλητό υπάλληλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δηλώσει ψευδώς ότι οι 23 συνεργάτες ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ» αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως αυτές τις καταγγελίες θα πρέπει η Επιτροπή να τις στείλει στον εισαγγελέα και να μην κλείσει τα αυτιά της, γιατί υπάρχει απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η διευθύντρια τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, αναφορικά με τους 23 συνεργάτες, είπε πως δεν είχαν υπαλληλική σχέση, δηλαδή ούτε ήταν ΙΔΑΧ ούτε ΙΔΟΧ, γι’ αυτό και αρνήθηκε να το πράξει. Αιτία -που όπως είπε- έκανε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να την στοχοποιήσει. Κάτι που – όπως κατέθεσε- έκανε και με άλλους υπαλλήλους του Κέντρου. Παράλληλα, ανέφερε πως και «σήμερα προσλαμβάνονται συνεργάτες για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Η Εξεταστική Επιτροπή, μετά και τη νέα άρνηση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, να προσέλθει σήμερα να καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας, αποφάσισε να εξεταστεί ο μάρτυς από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» προκειμένου οι γιατροί να πιστοποιήσουν εάν η κατάσταση της υγείας του, του επιτρέπει ή όχι να προσέλθει και να εξεταστεί από την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...